Hoe te Adem & Exhale Met een CPAP

Constant Positive Airway Pressure (CPAP) is een behandeling voor slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening waarbij de patiënt stopt met ademen terwijl hij slaapt, meestal omdat de luchtweg wordt afgesloten. De CPAP-apparaat op druk van de luchtwegen, zodat de patiënt ononderbroken kan ademen terwijl hij slaapt. Deze behandeling kan worden ongemakkelijk voor patiënten nieuw voor CPAP-therapie, die gewend moeten krijgen om te ademen in die druk.

In-en uitademen

Het korte antwoord op hoe te inhaleren en uitademen met CPAP is, normaal te ademen u, en voor de meeste soorten CPAP maskers, die je inademt door je neus. Breid uw longen te inhaleren en verdrijven de lucht uit je longen om uit te ademen. Ademen is iets wat je non-stop zonder nadenken tot je adem in druk. Het is het ongemak ademen tegen druk die veroorzaakt veel mensen CPAP weerstaan. Het is echter van belang dat CPAP begrijpen is een niet-invasieve, niet-chirurgische behandeling wat een progressieve verergering die niet beter zijn eentje krijgen. Het zal tijd kosten om te wennen aan te nemen, en er zijn methoden die u zullen helpen u gewend om uw CPAP-therapie krijgen. De eenvoudigste methode is te concentreren op normaal ademt en met een constante snelheid. Focus op de ademhaling, niet op de druk.

Ramp

Moderne CPAP machines hebben een ramp-functie. De helling begint de lage druk langzaam stijgt het in de loop van ongeveer 20 minuten totdat het volle druk bereikt. Terwijl je in slaap valt, zal de druk laag zijn, en je zult het ongemak van het proberen om uit te ademen tegen de volle druk niet. Tegen de tijd dat je slaapt, is de machine op volle druk, en je zal minder kans om ongemak zoals ervaren zoals je misschien als hij wakker is.

AutoPAP

Afhankelijk van de fabrikant en het model van uw CPAP-apparaat, kunt u een AutoPAP functie hebben. AutoPAP controleert elke ademhaling en past de druk dienovereenkomstig. Deze voortdurende aanpassing van de druk levert de druk die nodig is voor dat adem en u niet overweldigen met volle druk de hele tijd. Er is een minimale en maximale druk instelling op de AutoPAP functie die over het algemeen door de CPAP machine provider is ingesteld onder leiding van uw zorgverzekeraar.

Maskers

Vele stijlen van CPAP maskers vereisen dat u alleen ademen door de neus om het volledige voordeel van uw CPAP-therapie krijgen. Met een goed passend masker en de CPAP machine op de juiste druk, moet je mond gesloten blijven. Als je problemen hebt met het houden van uw mond gesloten te hebben, kan een kinband of een volgelaatsmasker uw probleem op te lossen. Neem contact op met uw zorgverzekeraar en de leverancier van de apparatuur om een ​​stijl van masker en CPAP machine die u het meest comfortabel met vinden. Het zal tijd kosten, maar de meeste mensen aan te passen aan de ademhaling tegen de druk van de CPAP-apparaat.