Hoe te Acute Stress Stoornis Symptomen Spot

Hoe te Acute Stress Stoornis Symptomen Spot

U kunt last hebben van acute stress-stoornis 1 tot 3 maanden nadat je een traumatische gebeurtenis of ongeval ervaren. Dit evenement kan worden gerelateerd aan het werk, misbruik, geweld, ziekte of overlijden. Behandeld als onderdeel van de algemene posttraumatische stressstoornis, acute stressstoornis wordt beschouwd als tijdelijke, maar de symptomen nog zeer reëel.

Instructies

Spot de symptomen van acute stress-stoornis

•  Noteer eventuele voortzetting van nachtmerries of flashbacks overdag heb je na een traumatische gebeurtenis. Flashbacks en nachtmerries worden beschouwd als de belangrijkste symptomen van acute stress-stoornis en kan worden behandeld met therapie en voorgeschreven medicatie.

•  Neem emotionele triggers serieus. Als je getraumatiseerd door een auto-ongeluk, bijvoorbeeld, nu matige tot ernstige angst om in een auto zijn, kan een acute stress-stoornis. Het beste is om deze triggers te vermijden, terwijl je therapeutische hulp te zoeken.

•  Controleer uw fysieke toestand op tekenen van chronische hyperarousal in het autonome zenuwstelsel (ANS). Dit deel van je hersenen, gelegen in het limbisch centrum, controleert uw doorbloeding, spierbewegingen en "vlucht" reactie. Als je ervaart symptomen van acute stress-stoornis, kan je ANS ertoe leiden dat u om fysiek te reageren en vertonen versnelde hartslag, overmatige waakzaamheid, koud zweten, hartkloppingen, snelle ademhaling en hyper-schrikreactie (jumpiness).

•  Spot wanneer uw symptomen worden gecombineerd met een verlies van sociale functie, verlies van interesse in relaties of een algemene lethargie voor activiteiten die ooit bracht je vreugde. Dit zijn klassieke acute stress-stoornis symptomen.

•  Houd een dagboek bij van uw klachten om patronen te herkennen en mee levensduur. Als u deze symptomen langer dan 1 maand heeft gehad, bent u waarschijnlijk lijdt aan acute stress-stoornis en moet medische hulp te zoeken.

Hints

  • De symptomen van acute stressstoornis algemeen dezelfde als die van PTSS. Echter, ze treden meestal sneller en worden beschouwd als tijdelijk.
  • Psychotherapie is een erkend en effectieve behandeling van mannen en vrouwen van alle leeftijden, ongeacht stereotypen en stigma's rondom dit medisch gebied.
  • Indien onbehandeld, kan acute stress-stoornis te rekken naar chronische stress-stoornis, die tot 40 jaar of meer na een gewelddadige of katastrofisch gebeurtenis.
  • Soldaten en krijgsgevangenen zijn de meest getroffen groep lijders aan post-traumatische en acute stress-stoornissen. Als een zaak van de feiten, deze voorwaarde vroeger bekend als "de strijd vermoeidheid" of "shell shock," als gevolg van de symptomen van de soldaten na de Tweede Wereldoorlog.