Hoe te activiteitenprogramma aan te passen aan Kleine Motor Skill Gebruik Moedig

Fijne motorische vaardigheden zijn essentieel voor de meeste activiteiten in het dagelijks leven van het kleden zichzelf, aan het schrijven, aan het gebruik van een bankkaart, het kiezen van de telefoon en zelfs het spelen van games. De mogelijkheden om te begrijpen, te sorteren, spoor, touwtje, houden, pick-up, vouwen, buigen, aparte, plaatsen en verwijderen zijn voortdurend gebruikt in degenen hele leven. Beroepsmatige en recreatieve therapie kan helpen een individuele leren van nieuwe vaardigheden, het verbeteren van de bestaande, alsmede het verlies van vaardigheden te voorkomen. Vertragingen in het verwerven van de fijne motoriek zijn een vroege indicator van de sensorische integratie stoornissen, gezichtsproblemen, en spieratrofie, maar zijn gemakkelijk gekeerd door aangepaste activiteiten die fijne motorische vaardigheden gebruik te stimuleren.

Instructies

•  Haal het individu fijne motoriek professioneel geëvalueerd. Zo kan de persoon oppakken van kleine voorwerpen door ze te schuiven met een vinger in zijn hand? Kan de individuele gebruik een tang grip tussen duim en wijsvinger? Houd een pen, potlood of lepel zonder hulp? Kan de persoon squeeze klei, een stress-bal, of een vinger? Kan hij controle hoofdbewegingen, rechtop zitten met mechanische hulpmiddelen of zonder hulp? Kan hij het pad van een vinger of pen te volgen van links naar rechts over het midden van de lijn van het lichaam zonder het draaien van zijn hoofd? Kunnen de afzonderlijke schakel een object van hand tot hand, zonder te laten vallen? Kan hij oppakken van een object geplaatst op de tegenovergestelde kant van het lichaam met de uit de hand en breng het terug over het lichaam, zonder eerst de handen? Is hij in staat om te duwen of pick-up kleine voorwerpen met zijn voeten? Kan hij cirkels te maken met zijn handen en voeten met alleen pols of enkel de bewegingen? De ergotherapeut zal adviseren over hoe de activiteiten het best aan te passen voor een bepaald individu. Volg haar aanbevelingen zo goed als je kunt, geleidelijk aan het vormgeven van activiteiten aan de behoeften van de persoon passen.

•  Zorg voor de nodige stabiliteit apparaten, zoals aangepast bestek, pols braces, pads, trays, bolsters, verhoogde borden, footed kommen, mond-sticks of andere benodigde apparaat dat een individu zal helpen bij het ​​vasthouden en manipuleren van objects.Use hand over hulp bij de hand als nodig, maar zorg ervoor dat geleidelijk vervagen hulp aan de minst ingrijpende bedrag dat nodig is om de activiteit te voltooien. Zorg ervoor dat het individu de gelegenheid om de laatste stap van elke activiteit zonder hulp te voltooien. Dit is een proces dat bekend staat als reverse chaining. Reverse chaining begint met de laatste stap van een activiteit, zoals het trekken van een beladen aquarel penseel over het papier. Volgende keer, zullen twee stappen worden gebruikt: Uitgewist de borstel, dan is het over het papier te trekken. Volgende keer, het laden van de borstel, dan deppen, vervolgens trekken. Volgende keer, nat, dan is aan het laden, vloeipapier, en trekken. Elke keer dat u de stap die voorafgaat aan de laatste stap toe te voegen. Op deze manier, het individu heeft de mogelijkheid om een ​​taak te voltooien, zonder hulp, en heeft een succes te bouwen op de volgende keer dat hij probeert de activiteit.

•  Aangepast handwerken is heel goed voor het opbouwen van de fijne motoriek. Hebben de individuele uithouden haar handen met duimen verlengd, terwijl een ander individu wind garen rond haar handpalmen. Oefen met de personen om de beurt het nemen van de garen uit handen van de eerste persoon en op haar eigen, zonder een wirwar aan het garen. Als dat zo is kluwen, hebben haar terugspoelen en opnieuw beginnen. Helpen met het krijgen van snauwt achterhalen of necessary.Using plastic tapijt naalden, hebben de persoon weave garen in en uit een stuk plastic canvas. Maak je geen zorgen over een patroon op het eerste. Het idee is om de vingers te krijgen leniger. Zoals het individu wordt meer vertrouwen, hebben hem van kleur veranderen na elke derde row.Give individuen een garen kant weefgetouw en hebben ze wind garen in en uit van de haringen. Leert iedereen hoe te werpen op met een set van ronde breinaalden. Ronde naalden houdt het garen op de naald een beetje gemakkelijker en worden gewoonlijk verkocht als twee korte naalden bevestigd door een stuk dunne plastic koord.

•  Instrueer individuen om een verscheidenheid van kleuren, vormen en maten van zaden, knoppen, of andere kleine voorwerpen te sorteren. Help hen te duwen of giet de voorwerpen in kleine flesjes of kommen met deksels voor gebruik in de kunst projects.Assist individuen bij het vinden en het uitsnijden van foto's uit tijdschriften en kranten om collages te maken. Geef mensen een stapel foto's te sorteren, met behulp van een vinger, duwen ze in een doos op de schoot.

•  Geef individuen stress ballen of therapie klei te gebruiken. Gebruik de hand over hand hulp als nodig is om de individuele greep helpen en te knijpen. Moedig de persoon zo hard als hij kan knijpen. Moedig de persoon uit te rollen klei, gebruik maken van kleine cookie cutters uit te snijden vormen, en pick-up vormen met een spatel om ze op een bakplaat om harden.Use koekjesdeeg, soms, en het individu aan te moedigen om items die een lust zijn te maken voor het oog en de neus en mond. Sorteren harde snoepjes op kleur. Maak een schets van koekjesdeeg op een bakplaat en in verschillende delen van de omtrek met verschillende kleuren van snoepjes vullen. Verlaat een gebied in de buurt van de top van de cookie geopend voor later rijgen. Bak op 300 graden Fahrenheit tot snoepjes smelten samen. Haal uit de oven en laat afkoelen. Hangen aan een waslijn gespannen door de kamer op zijn minst een voet boven het hoofd niveau de hoogste persoon, of touwtje van een teller. Deze kunnen ook hangen in het venster.

•  spelen zoals knikkers, tiddly winks, bingo, checkers, Chinese checkers, of andere spellen met behulp van kleine stukjes. Moedig de mensen spelen het spel om de brokken te lijmen en ze bewegen zich zo veel mogelijk. Zorg voor de hand over hand hulp indien gevraagd, maar vervagen hulp zo snel mogelijk. Stimuleer het gebruik van shakers tot kleine stukjes te houden. Voorzie tafel bumpers of andere adaptieve apparaten zoals kaarthouders indien nodig om te voorkomen dat voorwerpen rollen van off van het bord of tafel of vallen uit de hand.

Hints

  • Zorg ervoor dat u een professionele evaluatie te krijgen om de activiteit aan te passen aan de mogelijkheden van de persoon. Spelen om de sterke punten van een persoon om successen te vestigen, dan geleidelijk aan te moedigen de persoon om de taak zelfstandig uit te voeren.
  • Zorg voor adaptieve apparatuur als dat nodig is.
  • Gebruik achteruit chaining om iemand te helpen succes te behalen.
  • Zorg ervoor dat u de leeftijd passende activiteiten en materialen te gebruiken.