Hoe Tampons Oorzaak Toxic Shock Syndroom?

Wat is Toxic Shock Syndroom?

Toxic shock syndroom, ook bekend als TSS, een aandoening veroorzaakt door een ernstige bacteriële infectie. Er zijn twee hoofdtypen van TSS - een door de Staphylococcus aureus bacteriën (type door tampongebruik), en een door de streptococcus bacteriën (meestal veroorzaakt door een verwonding dan streptokokken infectie). Deze bacteriestammen zijn niet gebruikelijk, maar indien onbehandeld, kunnen zij zeer ernstige medische bijwerkingen hebben.

Tampons & Toxic Shock Syndrome

TSS veroorzaakt door Staphylococcus aureus bacteriën die hun oorsprong hoog absorberende tampons. Wanneer een vrouw met een lage menstruatie gebruikt een hoog absorberende tampon, ze wil de tampon in haar lichaam verlaten voor een langere periode. Deze toename van de lengte van de tijd het toelaat de tampon naar een warme, vochtige omgeving waarin bacteriën kunnen groeien en bloeien te bieden, terwijl consequent verwijderen van een lagere-absorptievermogen tampon staat niet toe dat bacteriën tijd of een plek om te wonen. Toen TSS eerst werd ontdekt, werd aanvankelijk gedacht te worden veroorzaakt door een bepaald merk tampons (die niet langer verkocht wordt). Artsen en onderzoekers weten nu dat het soort gebruikte tampon is irrelevant.

Het voorkomen van Toxic Shock Syndrome

Vrouwen die tampons kunnen voorkomen toxisch shocksyndroom door lagere absorberende tampons of afwisselend tampon gebruik met het gebruik van elektroden. Vrouwen moeten ook speciale voorzorgsmaatregelen nemen om hun handen te wassen voor het gebruik van tampons, zoals de Staphylococcus aureus bacterie kan leven op vuile handen. Het is ook belangrijk om tampons te bewaren op een koele, droge plaats in tussen menstruaties. Een slaapkamer lade is veiliger dan een badkamer kast, bijvoorbeeld. Opslaan tampons in een geschikte omgeving bacteriële groei te voorkomen.