Hoe spermabanken Work

Wat is een Sperm Bank?

Een spermabank is een faciliteit die verzamelt, filters en doseert sperma. Spermabanken ook werken als de middelste man tussen cliënten en donoren. Donoren doorgaans in dienst treden donor programma een sperma bank, meestal plegen naar de spermabank te bezoeken een keer per week.

Typische Donor Process

Wanneer een donor arriveert voor zijn wekelijkse afspraak, wordt hij getoond aan een eigen kamer, waar hij wordt gevraagd om een ​​monster te voorzien in een lege container. De donor neemt dan zijn steekproef een technicus.

Sommige donoren kiezen om monsters te verstrekken vanuit het comfort van hun eigen huis. De donor vervolgens 's nachts zijn monster met behulp van een Priority Mail Overnachting Collection Kit. De meeste grote spermabanken accepteren overnight delivery.

Screening van de monsters

Na de technicus het monster ontvangt, moet ze het scherm voor soa's of erfelijke problemen. Monsters worden typisch gescreend voor alles van ziekte van Tay Sachs HIV. Het sperma wordt vervolgens quarantaine gedurende 6 maanden en opnieuw getest voordat het kan worden afgegeven aan een mogelijke ontvanger.

Behoud van het Sperma

Sperma monsters worden ingevroren voor later gebruik door middel van een proces dat bekend staat als cryopreservatie. Monsters worden behandeld met een oplossing die hen beschermt tegen schade tijdens het invriezen en ontdooien. De monsters worden vervolgens uitgegoten in flesjes, afgesloten en uiteindelijk ingevroren in vloeibare stikstof damp bij een temperatuur van -320 graden F.

Een monster wordt onttrokken

Ontvangers beginnen meestal de donatie te doen door het maken van een afspraak met een gekwalificeerde arts. Deze arts werkt met de spermabank om de monsters te ontvangen. Volgens een van de belangrijkste spermaschenking centra, Fairfax Cryobanks, spermatozoën gewoonlijk door een arts 2 weken voordat het daadwerkelijk door de klant nodig aangevraagd.

Met behulp van een Sperm Bank als opslag

Sommige mannen gebruiken spermabanken als een biologische kluisje, of een plek om hun sperma te houden totdat het nodig is. Kosten zijn afhankelijk van hoeveel flesjes van sperma worden gehouden en voor de lengte van tijd dat ze zullen blijven in de opslag.