Hoe Skin Moles Vorm?

Hoe Skin Moles Vorm?

Beauty Mark?

Een mol is gewoon een mol of een ... beauty-merk? Sarah Jessica Parker en Cindy Crawford zijn twee beroemdheden wier gezichten gekenmerkt door een mol. Parker had haar kin moedervlek verwijderd nog niet zo lang geleden. Crawford weigerde om haar gehaald. Was Marilyn Monroe's "schoonheidsvlekje" fake of is ze geboren met het? Heeft het eigenlijk bewegen? Elizabeth Taylor en Scarlett Johansson hebben het gezicht mollen ook. Robert DeNiro is een van de weinige mannen sport een mol. Waar komen mollen vandaan komen, en waarom niet iedereen een? Mollen kunnen worden beschouwd als schoonheid merken door sommigen, maar als ze beginnen te groeien en van kleur veranderen, zou dit kunnen betekenen dat er een reden voor alarm en ze moet door een arts worden gecontroleerd.

Melanine

Mollen zijn gemaakt door defecten in de productie van melanine. Melanine maakt het pigment in de huid. Als melanine ongelijk wordt geplaatst in de huid en clusters van het te vormen, dit maakt donkere vlekken, die mollen zijn volgens Thehealthpedia.com.

Vrouwelijke hormonen

Moedervlekken, die verband houden met vrouwelijke hormonen, kan een van twee types: Diep mol liggen in de dermis, terwijl de ondiepe daarvan zijn in de epidermis. Moedervlekken op de epidermis zijn lichter dan mollen die in de dermis. Door de verbinding met vrouwelijke hormonen, de kansen van een man met een mol is slechts 10 procent.

Nevus

De officiƫle naam voor een mol is nevus, dat is het Latijnse woord voor "spot." Als je geboren bent met een mol het wordt beschouwd als een aangeboren NEVI. Ongeveer een op de 100 baby's worden geboren met een mol, dat is de congenitale naevus variƫteit. Als een moedervlek zich ontwikkelt op latere leeftijd wordt het een verworven naevi. Mol of nevi, zijn samengesteld uit een bepaald soort cel, die hen onderscheidt van andere gezwellen, volgens de Amerikaanse osteopathische College of Dermatology.

Aangeboren Versus Verworven

Als je geboren bent met een grote aangeboren nevus, weet niemand definitief of dit zal leiden tot een melanoom (kanker), maar het is van mening dat er op zijn minst, een 6 procent kans dat dit gebeurt. Als de congenitale naevus kleiner, er minder kans dat kanker later in het leven ontwikkelen, volgens de Amerikaanse osteopathische College of Dermatology.

Color Changes

De kleur van de mol zal afhangen van de dichtheid of concentratie pigment in. Blootstelling aan de zon, alsmede pil en zwangerschap, kan ook een rol spelen in mol formatie. Drgoodskin.com meldt dat een mol kan donkerder na verloop van tijd, als gevolg van blootstelling aan de zon en de hormonale veranderingen die zich voordoen met de zwangerschap. Omgekeerd kunnen sommige mol ontkleuren tijd en zelfs verdwijnen. Soms haar begint ontspruit uit een moedervlek.