Hoe Progesteron pillen werken?

Hoe Progesteron pillen werken?

Wat is Progesteron?

Progesteron is een natuurlijk hormoon dat voornamelijk wordt afgescheiden door het corpus luteum (in de eierstokken), maar ook door de bijnieren in kleinere hoeveelheden en in de placenta tijdens de zwangerschap. Lage progesteron kunnen symptomen zoals menstruatiestoornissen, onvruchtbaarheid of schildklierafwijkingen onder andere symptomen veroorzaken.

Wat Progesteron Does

Wanneer goed functioneert, de secretie van progesteron verdikt het baarmoederslijmvlies, waardoor de implantatie van een ei. Als het eitje niet bevrucht wordt, de productie wordt stopgezet en de voering vergoten wordt, samen met de onbevruchte eicel. Door deze werkwijze, vrouwen die lage progesteron zwanger en miskraam of kan moeite implantatie optreedt geheel ervaren.

Hoe Progesteron pillen werken

Progesteronbehandeling pillen worden gebruikt om lage niveaus normaliseren en kunnen natuurlijk of synthetisch zijn. Een gezonde omgeving wordt gecreëerd binnen de baarmoeder door het verhogen van lage progesteron niveaus om normale bereik. Bloedvatontwikkeling verhoogd, en een dikkere bekleding wordt gevormd. Dit is voor het reguleren abnormale menstruele cycli.

Progesteron in Anticonceptie

In de meeste anticonceptiepillen, wordt progesteron gecombineerd met oestrogeen en oraal in te nemen. Als progesteron serum niveaus hoog, het milieu in de baarmoeder niet meer steunt implantatie, dus zwangerschap voorkomen. Gedurende een week van de menstruele cyclus, kan een placebo pil nemen, waardoor progesteron dalen. De dikke voering is vergoten en menstruatie optreedt.

Hormoon Replacement Therapy

Progesteron heeft normaal gesproken een natuurlijke balans met oestrogeen tijdens een vrouw pre-menopausale jaar. Tijdens een vrouw de peri-menopauzale fase, wordt dit evenwicht verstoord wanneer progesteron spiegels afnemen. Deze onevenwichtigheid kan symptomen zoals een laag libido, mistig denken, gevoelige borsten en depressie creëren. Deze symptomen van de menopauze kunnen worden behandeld door aanvulling van het systeem met progesteron om dat evenwicht te herstellen.