Hoe Plantaire wratten Spread

Planter Wart

Wratten zijn onwelkome gezwellen die zich ontwikkelen op de onderkant van je voeten. Zij verschijnen typisch bij drukpunten op de hiel of bal van de voet. Ze worden vaak verward met eelt of likdoorns. Ze zijn vlezig, vlakke, harde gezwellen met duidelijk gedefinieerde randen. Ze kunnen bruin of grijs, met clotted bloedvaten die als zwarte pinpoints lijken te zijn.

HPV

Plantar wratten zijn goedaardig en worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus, aangeduid als HPV. Er zijn meer dan 100 soorten van het humaan papillomavirus. Sommige veroorzaken wratten op handen, andere op de voetzolen. HPV gedijt in vochtige, warme omgevingen, zoals kleedkamers en douchecabines. Plantar wratten zijn niet zeer besmettelijk en niet iedereen reageert op het virus dezelfde manier. HPV komt het lichaam door sneden of slijtage aan de onderkant van de voeten.

Onbehandelde

Indien onbehandeld, zal een plantar wrat het virus uitscheiden, infecteert het omliggende weefsel en resulteert in meer wratten. Een plantar wrat kan groeien tot ongeveer een centimeter in omtrek en de verspreiding in clusters. Wratten zich snel vermenigvuldigen en de beste oplossing is om de eerste plantar wrat onmiddellijk te behandelen. Wratten kunnen zeer pijnlijk worden, waardoor het moeilijk voor de lijder om comfortabel te lopen.

Infectie

Wratten zijn niet zeer besmettelijk, maar als je gevoelig voor de infectie en hebben snijwonden of schaafwonden op de zolen van je voeten, kunt u de infectie te vangen na het lopen op blote voeten op een openbare plaats.

Preventie

Houd je voeten schoon en droog. Niet op blote voeten gaan op openbare plaatsen. Vermijd contact met de wratten. Niet halen bij wratten, die de infectie kan zich uitbreiden. Kinderen en tieners vaak gevoeliger voor wratten zijn. Andere mensen die gevoelig zijn voor wratten zijn mensen die regelmatig worden blootgesteld aan het virus, hebben bezuinigingen op hun voeten of hebben een zwak immuunsysteem. Een arts raadplegen. Meer ernstige aandoeningen kunnen wratten lijken qua uiterlijk.