Hoe plan Programs for Strategic Wellness

Hoe plan Programs for Strategic Wellness

De planning van de programma's voor strategische wellness impliceert het bevorderen en ondersteunen van het welzijn van werknemers en anderen. Het stimuleren van de beste levensstijl en gezondste keuzes kan een hoog niveau van welzijn voor alle deelnemers te bevorderen. Betere lichamelijke en geestelijke gezondheid is het resultaat van motiverende en educatieve mogelijkheden die door programma's voor strategische wellness. De programma's zijn ontworpen om de uitvoering van een optimale gezondheid bewustzijn en het onderwijs te vergemakkelijken.

Instructies

Maak een Team Strategie

•  Ontwikkel een wellness team met leden die zich kunnen wijden aan het maken van programma's die de activiteiten en evenementen om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken omvatten. Vestigen communicatie zodat teamleden kunnen op de hoogte houden met regelmatige bijeenkomsten en activiteiten om taken te bespreken en de voortgang.

•  Maak een meester overzicht van de activiteiten, met gedelegeerde taken zodat elk wellness teamlid draagt ​​bij aan de structuur en functie van het wellness-programma's.

•  Beoordelen van bedrijf en werknemer behoeften voor het programma door het evalueren van alle beschikbare informatie om de meest effectieve mogelijkheden voor verbetering van de gezondheid van gegevens. Verzamel gegevens door de herziening van de geschiedenis van wellness mandaten van de organisatie en medische claims en door het uitvoeren van het beheer en medewerkersonderzoek, de herziening van demografie, relevante gezondheidsrisico informatie en momenteel beschikbaar gezondheidsplan voordelen.

•  Gebruik de verzamelde om een wellness-programma visie, missie en de slotverklaring te creëren data. Dit zal het management doelen te beschrijven. Stellen een duidelijke visie voor de beste programma richting. Bepaal informatie die kan worden gemeten en de gebruikte methode. Identificeer ten minste twee duidelijk aangegeven doelen die zowel meetbaar en realistisch.

•  Maak een strategisch wellness programmaplan overzicht dat kan dienen als een referentiepunt voor iedereen die werkzaam is op het project. Zorg ervoor dat de informatie die strategisch gericht is, ontworpen voor iedereen die deelneemt aan meer bewust te worden, om veranderingen in levensstijl te maken en om relevante milieuprogramma's te ondersteunen helpen. Onder meer het beleid om bepaalde gezondheidsrisico gedragingen evenals de behoeften van de medewerkers richten.

Ontwikkelen en Monitor Wellness Programs

•  Kies acties voor de wellness-programma's die middelen in te zetten om de grootste impact die voortvloeien uit de gegevens en budget zorgen serieus worden genomen. Maak evenementen en activiteiten die het aantrekkelijk voor de deelnemers zorgen voor een effectiever resultaat. Evenementen kunnen bestaan ​​samen met gelijkaardige lokale gezondheidsorganisaties en hen uit te nodigen op uw faciliteiten te spreken. Engage beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg in uw gemeenschap te treden uw wellness team en mentor van de groep.

•  Identificeer prikkels en beloningen voor wellness deelnemers aan het programma door middel van enquêtes van de medewerkers over wat het beste zou motiveren betrokkenheid. Instituut beloningen voor het gebruik van het programma functies en preventieve diensten die worden aangeboden door middel van geld of geschenken, premiekortingen, vrijaf met behoud van loon, health club kortingen en andere lokale wellness-programma's.

•  Verspreiding van informatie aan werknemers over de wellness-programma's beschikbaar. Stuur regelmatig nieuwsbrieven via e-mail en gewone post. Maak de informatie beknopt en eenvoudig. Bieden extra informatie via een intranet website.

•  Evalueer de wellness-programma's periodiek en strategieën dienovereenkomstig aan te passen. Continue participatie te stimuleren en zorgen voor aanpassingen. Effectiviteit meten met behulp van gegevens verzameld voor, tijdens en na de programma's worden ingesteld. Monitor deelname aan het programma, het gebruik, de tevredenheid, productiviteit en gedragsveranderingen. Maatregel werknemers schadeclaims, de omzet en het ziekteverzuim aan rendement op de investering voor de onderneming te bepalen.