Hoe overleef je de eerste week van stoppen met roken

Het roken van sigaretten is een van de moeilijkste gewoonten te doorbreken. Dit is omdat het zowel psychologische en fysiologische aspecten. De psychologische kant van de verslaving heeft te maken met ingebakken gewoonten, terwijl de fysiologische kant is de verslavende eigenschappen van nicotine. Afhankelijk van hoe lang je al rookt, kan het proces van het breken van de verslaving enige tijd duren. De eerste week niet roken is vaak het moeilijkste, omdat de verlangens sterkst op dit punt.

Instructies

•  Verander je dagelijkse gewoonten. Als er plekken waar je gaat of dingen die je doet die je normaal associeert met roken, ze mijden als de pest, want ze zullen spelen in de psychologische behoefte om te roken.

•  Eet een lage suiker en vetarm voedsel. Een nicotine terugtrekking symptoom is honger, en het kan enkele weken duren. Vermijd koffie, frisdrank en alcohol, en drink veel water.

•  Houd jezelf bezig toen de onbedwingbare trek komen. Zoek klussen te doen, lees een goed boek, een film kijken of naar muziek luisteren, iets om je geest bezig.

•  Probeer om meer slaap te krijgen, en zorg ervoor om regelmatig (maar niet overdreven) oefening te doen.

•  Herinner jezelf waarom je dit doet, zoals voor uw gezondheid en uw gezin. En vergeet niet om jezelf te bewonderen om dit te doen.