Hoe Overgang Lenzen Work

Wat zijn Transition lenzen?

Transition lenzen geven brillen de mogelijkheid om hun tint te wijzigen en aanpassen aan het licht die beschikbaar is. Zij werden ontworpen om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling en kan worden beschouwd sunblock voor het oog. UVA en UVB stralen worden geblokkeerd 100% met de tint. Transition lenzen zijn een specialiteit en worden geproduceerd als een geheel lens en geschikt als aanvulling op de meeste frames. De lenzen kunnen worden gebruikt in enkele visie, bifocale, progressieve en trifocale.

Wat maakt hen werken?

De lenzen zijn fotochrome genoemd, wat betekent dat ze reageren op ultraviolette straling. De tint is een gepatenteerde kleurstof die de lens activeert. Variatie in licht, temperatuur en lens materiaal interageren met de tint of coating ingebed in de lens, waardoor de lens donkerder en lichter te maken. Hoe sterker en helderder het UV licht, hoe donkerder de lens bevinden. De werkwijze kan de lens te vervagen in verschillende stadia van licht en donker, afhankelijk van de hoeveelheid UV straling ze interactie met. Het proces is automatisch en dragers van overgang lenzen zeggen dat ze weinig merken van de veranderingen die zich voordoen.

Waarom gebruik Transition lenzen?

Bij het verplaatsen van de lichtbron tot lichtbron moet de ogen aan te passen, te heroriƫnteren en aan te passen. Dit kan tijdelijke reacties in het oog dat kan even obscure objecten of aandacht voor het oog past veroorzaken. De kwaliteit van zicht is beter wanneer het oog gemakkelijk aanpassen. Transition lenzen verminderen de verblinding en daardoor vermoeidheid van de ogen, het minimaliseren van vermoeidheid van de ogen en het contrast te verbeteren. Dit helpt de gezondheid van de ogen op lange termijn. Transitions brillenglazen zijn vooral nuttig voor het oog gezondheid van kinderen. Vanwege de aard van de ontwikkeling van het oog, ogen kinderen zijn gevoelig voor UV-straling cumulatieve effecten dan volwassenen.

UV-bescherming

Ultraviolette straling uit het onzichtbare gedeelte van het lichtspectrum. UVA en UVB zijn de meest schadelijke van de ultraviolette stralen. UV straling wordt bewezen de oorzaak van een verscheidenheid van oogproblemen --- cataract, maculaire degeneratie, pterygium (groei op het oog), zonnebrand van de oogleden en huidkanker op de huid rond de ogen zijn enkele voorbeelden zijn. Bescherming van het oog is belangrijk bij het voorkomen van oogaandoeningen.