Hoe omgaan met kwetsbare ouderen Ouders

Hoe omgaan met kwetsbare ouderen Ouders

Wanneer uw bejaarde ouder wordt broos, kan je jezelf ervan uitgaande dat de verantwoordelijkheid voor de zorg voor hem op een dag-tot-dag basis, of het regelen voor iemand anders om. In beide gevallen is het belangrijk om een ​​liefdevolle relatie met de ouder onderhouden. Je moet niet raken verbruikt met de taak, noch je ouders hebben om zijn gevoel van onafhankelijkheid te verliezen.

Instructies

•  Wees geduldig met je ouders. Door het nemen van uw tijd met haar in plaats van haasten dingen, kun je haar helpen verzekeren dat ze niet wordt lastig ben. Als ze voelt dat ze is een last, kan ze besluiten niet te storen met de dingen die ze nodig heeft.

•  Zorg ervoor dat uw hulpbehoevende bejaarde ouder haar behoeften heeft ontmoet op een dagelijkse basis. Bijvoorbeeld, geef haar een bad, kammen haar haren, koken haar maaltijden, bieden haar medicijnen en neem haar mee voor een wandeling, zodat ze kunnen genieten van de zon en wat frisse lucht.

•  Wees je bewust van de omstandigheden om je heen wanneer het begeleiden van uw broze ouder. Kijk voor gladde vloeren, ijzige omstandigheden, verhoogde stappen en stoepranden. Omdat hij is zwak, zijn botten zijn meer kwetsbaar. Een slip en een val kan gemakkelijk leiden tot een gebroken been.

•  Sta niet toe dat je ouders om te rijden als ze niet meer in staat om dit veilig te doen. National Highway Traffic Safety Administration rapporten blijkt dat de ouderen hebben meer kans om te worden betrokken bij ongevallen dan iemand onder 50. In plaats van je ouders om te rijden, kunt u boodschappen doen voor haar of iemand anders omgaan.

•  Vermijd alleen het verlaten van uw kwetsbare ouderen ouders thuis. Overwegen het inhuren van een dag sitter of een huis gezondheid aide, of het inschrijven van uw ouder in een senior crèche. Het kan nodig zijn om ervoor te zorgen dat er iemand is rond om haar te helpen met de dag-tot-dag zorg of in het geval van een noodsituatie.

•  Betrek uw hulpbehoevende bejaarde ouder in het besluitvormingsproces zo veel mogelijk als het gaat om zaken die hem betreft. Afhankelijk van zijn geestelijke toestand, kan dit niet altijd mogelijk zijn. Toch krijgen input van je ouders toont u respect voor hoe hij zich voelt en het respecteren van zijn recht op een zekere onafhankelijkheid te tonen.

•  toegeven dat je mens bent. Als je merkt dat je overweldigd door de last van het verzorgen van je ouders, vraag een vriend of geliefde te helpen. Een adempauze te nemen en wat tijd doorbrengen op jezelf. Door het verzorgen van jezelf en je emoties, zult u beter in staat zijn om de zorg van je ouders nodig heeft.