Hoe om vrouwen met borstkanker steunen

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij vrouwen. Ongeveer 122 vrouwen per 100.000 had borstkanker in 2005, volgens de meest recente statistieken van de Susan G. Komen for the Cure Foundation. Als iemand die je kent is gediagnosticeerd met borstkanker, kan het moeilijk zijn om te weten wat de beste manier om die vrouw te ondersteunen. Degenen die dicht bij iemand de diagnose borstkanker is bekend als mede-overlevenden. Deze mensen zijn van vitaal belang voor het helpen van hun dierbaren te verslaan borstkanker.

Instructies

•  Luister. Iemand die gaat door borstkanker zal een scala van emoties. Ze kunnen boos, bang, depressief of moe. Hen in staat stellen om te praten over hun emoties en bieden elke vorm van verbale steun je kunt. Ze hoeven niet per se wil je horen zeggen: "Alles komt goed." Ze hebben angsten en ze moeten in staat zijn om er over te praten en hen te confronteren.

•  helpen met alles wat je kunt. Behandelingen voor borstkanker kan een vrouw achterlaten moe en versleten voelt. Dragen bij alles wat je kunt om haar leven gemakkelijker te maken. Cook maaltijden, opruimen rond het huis, rijdt haar naar afspraken, het gazon maaien. Krijgen andere betrokkenen te helpen door het creëren van een steungroep. Verdeel de taken om te zorgen dat alles wordt volbracht.

•  Niet altijd behandelen hen als een patiënt. Ze heeft niet een constante herinnering aan haar situatie nodig. Helpen, maar laat haar doen een aantal dingen op haar eigen. Als ze houdt van koken, gaan boodschappen voor haar, maar laat haar koken. Moedig haar aan haar hobby voort te zetten. Neem haar mee naar haar favoriete restaurants en winkels. De voortzetting van de activiteiten van ze houdt zal haar inspireren om te blijven vechten.

•  Neem deel aan de Komen Race for the Cure. U kunt wandelen of lopen de 5K ras, een van de grootste serie van de georganiseerde wandelingen in de wereld. Verzamel een team van familie en vrienden om deel te nemen aan de race en geld in te zamelen. Het geld wordt gebruikt om borstkanker onderzoek voort te zetten en het bewustzijn te verhogen. Het is ook een van de meest emotionele gebeurtenissen die u kunt ervaren. Duizenden overlevenden van borstkanker en hun familie lopen en rennen met trots.

•  Blijf opgeleid. De Susan G. Komen for the Cure Website biedt educatieve informatie over borstkanker, zodat u precies weet wat er gaande is met de kanker in je geliefde lichaam. De site biedt ook tips over wat u kunt doen om te helpen.

Hints

  • Zorg ervoor dat u zorg te dragen voor je eigen emotionele behoeften ook. Kijken naar iemand die je liefde strijd kanker is moeilijk, maar je kunt ze niet steunen als je niet voor jezelf zorgen ook. Het Komen Hotline (1-877 GO Komen) is de hele week beschikbaar om je te helpen met je eigen ruwe plekken.