Hoe om verstopte slagaders Detect

Verstopte bloedvaten ontstaan ​​van plaque die zich over een tijd op de binnenwand van de slagader. Deze opbouw belemmert de bloedtoevoer naar de slagader uiteindelijk geheel blokkeren. Dit stopt de bloedstroom naar en van het hart. Verstopte bloedvaten kan verschillende slagader-gerelateerde ziekten, zoals coronaire hartziekte, perifere vaatziekte of halsslagader. Detecteren van verstopte slagaders voordat de blokkade begint kritiek wordt.

Instructies

•  Onderzoek uw risicofactoren voor verstopte slagaders. Potentiële risicofactoren zijn roken, overgewicht, hoog cholesterolgehalte, ongezonde voeding, diabetes, en familiale voorgeschiedenis van de ziekte.

•  Let op symptomen van verstopte slagaders. Deze omvatten een hartaanval, ernstige pijn op de borst, moeite met ademhalen, klamme huid (cool om aan te raken, maar zeer bezwete). Bij vrouwen kan verstopte slagaderen presenteren bijkomende symptomen zoals braken, ernstige vermoeidheid, pijn in de schouder en misselijkheid. Patiënten met verstopte slagaders ook gemeld symptomen zoals pijn in de maag en kaak.

•  Raadpleeg uw arts voor het testen. Verscheidene tests worden gebruikt om verstopte slagaderen, zoals een angiogram detecteren. Voor deze test wordt kleurstof geïnjecteerd in de bloedvaten en de progressie door de bloedsomloop wordt toegewezen. Blokkades zijn te onderscheiden van duidelijk slagaders. MRI's, echo's, en echocardiogrammen al een beeld geven van het interieur slagader. Andere opties zijn stresstesten, zoals een elektrocardiogram (ECG), uitgevoerd tijdens het hardlopen op een loopband. Een ECG wordt ook gebruikt om elektrische activiteit in het hart te meten.

Hints

  • Ernstige symptomen die verband houden met verstopte slagaders, zoals ernstige pijn op de borst of ademhalingsproblemen, zijn vaak de symptomen van een hartaanval als goed. Ga naar een ziekenhuis onmiddellijk als u deze symptomen ervaart. Een hartaanval kan dodelijk zijn als niet vroegtijdig behandeld.