Hoe om terug te keren Medicare veel betaalde bedragen

Medicare facturering en betalingen zijn niet de exacte wetenschappen. Medicare kan per ongeluk betaling voor diensten die niet uitgevoerd of betalen te veel voor een procedure. Medicare zal soms de fout te vangen en een verzoek om teruggaaf. Echter, kunnen aanbieders degenen te veel betaalde bedragen merken wanneer ze hun reguliere financiële audits of zodra zij ontvangen de verkeerde betaling. Federale wet vereist providers om alle te veel betaalde bedragen terug te sturen naar Medicare. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot boetes en strafrechtelijke vervolging. Stuur teveel betaalde restitutie zodra u de fout te vinden.

Instructies

•  Contact Medicare telefonisch met behulp van het telefoonnummer op uw Medicare factuur. Verzoek om een ​​vertegenwoordiger over het teveel betaalde bedrag te spreken. Geef de vertegenwoordiger van uw naam of de naam van uw praktijk, de provider nummer, de claim nummer, polisnummer van de patiënt en het teveel betaalde bedrag. Geef een korte uitleg van de reden voor de te veel betaalde. Vraag de vertegenwoordiger voor het adres waar je moet teveel betaalde restitutie sturen.

•  Mail de betaling in de vorm van een cheque, zodat u een record van betaling.

•  Neem contact op Medicare als u geen bevestiging van uw betaling ontvangt per post binnen 30 dagen na het indienen van het.