Hoe om te zorgen voor iemand met Cerebral Palsy

Hoe om te zorgen voor iemand met Cerebral Palsy

Cerebral Palsy is een verwoestende neurologische aandoening meestal gediagnosticeerd tijdens de kindertijd of vroege kindertijd. Hersenverlamming treft spieren en zenuwen, en dus beweging. Symptomen zijn slechte spiercontrole, spastische reflexen en een slechte spierspanning. Terwijl de zorg voor iemand met cerebrale parese kan moeilijk zijn, de beloning van de wetenschap dat u een verschil gemaakt in het leven van een andere persoon is de moeite waard.

Instructies

•  Maak kennis met - en in contact blijven met - arts van de patiënt. De arts weet de unieke behoeften van de cerebrale parese patiënt en kan u adviseren over de beste methoden voor de zorg.

•  Leer de patiënt baden helpen. Baby's en kleine kinderen kunnen worden gebaad op een commode, maar als ze ouder wilt u misschien investeren in een bad stoel om te helpen hen te ondersteunen in het bad. Hoe dan ook, je moet de patiënt te helpen in en uit het bad in een staande positie en laat ze zitten op hun eigen, het aanbieden van zo veel steun als dat nodig is.

•  Leer de patiënt oefening helpen. Of buiten spelen, lopen rond het blok of televisie kijken op de vloer, is het belangrijk om te helpen de patiënt te behouden juiste houding. Je moet begeleiding krijgen in deze van de dokter.

•  Leren om een goede mondhygiëne te ondersteunen. Begin zo vroeg als je kunt: Als u werkt met een baby, veegt zijn mond en het tandvlees met een vochtige doek. Introduceer een tandenborstel voor het tandvlees en de tong op ongeveer 18 maanden. Ook is het belangrijk om regelmatig de tandarts bezoeken in de leeftijd van 18 maanden en 2 jaar te starten.

•  Meer informatie over het eten van problemen. Elke patiënt zal hebben verschillende problemen, die kan variëren van een slechte coördinatie om problemen te slikken. De arts kan advies geven over de beste manier om u te helpen uw hersenverlamming patiënt het beste van etenstijden.

•  Leer om te helpen met aanvallen. Bijna de helft van de mensen met een hersenverlamming hebben aanvallen. Het is belangrijk om de patiënt tegen letsel te beschermen zonder dat dit fysieke beweging. Maak het gebied waar de aanval plaatsvindt zo veilig mogelijk te maken, en blijf in de buurt tijdens de aanval.

Hints

  • Houd een positieve houding, terwijl de zorg voor iemand met een hersenverlamming. Als u tekenen van stress, de patiënt zal waarschijnlijk ook worden benadrukt. Word lid van een hersenverlamming steungroep om advies te krijgen over de zorg voor iemand met een hersenverlamming.
  • Laat nooit iemand met een hersenverlamming onbeheerd. Er is constant risico van aanvallen of verstikking en de behoeften van de patiënt toezicht.