Hoe om te zorgen voor een Scar Wanneer een Cut wordt Genezen

Littekens zijn uw lichaam de natuurlijke reactie op een snee of wond aan de huid. Littekenweefsel beschermt een gekwetst gebied als het geneest. Terwijl sommige littekens vervagen wanneer de wond volledig is genezen, anderen blijven. Erfelijkheid, algemene gezondheid, en andere factoren spelen een rol bij elke persoon littekens. Of uw litteken gewoon een verkleuring of een dikke, verhoogde gebied genaamd een hypertrofisch litteken, zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om het uiterlijk van het litteken verminderen of het volledig verwijderen.

Instructies

•  Gebruik vitamine E olie. Vitamine E olie is een natuurlijke stof die veel artsen aanbevelen voor het verminderen van littekens. Dr Joel Studin, in zijn artikel "Littekens" op zijn Web Plastics website, zegt dat vitamine E olie breekt de vezels die het littekenweefsel te creëren. Vitamine E olie is goedkoop en gemakkelijk te vinden dus het is het proberen waard.

•  Probeer cacaoboter. Cacaoboter wordt meestal aanbevolen door artsen en leken om striae te behandelen, maar veel mensen melden dat zij goede resultaten met andere soorten littekens ook. Cacaoboter smelt bij lichaamstemperatuur en derhalve de huid penetreert diep. Cacaoboter is een goedkoop product dat u kunt vinden in de meeste drogisterij of reformwinkels.

•  Gebruik over-the-counter litteken behandeling producten .. Er zijn veel producten op de markt die littekens te behandelen. Kijk voor producten die Cepalin en hydrocortison.

•  Gebruik bleken crèmes. Blekende crèmes, bevatten hydrochinon, zijn nuttig voor littekens die donkerder is dan je huidskleur. Andere nuttige stoffen zijn lotions en crèmes gemaakt met kojiczuur of glycolzuur, zoals voorgesteld door de Mayo Clinic in zijn artikel "Age Spots." Een arts kan een zalf of crème met een hoge concentratie van hydrochinon of andere bleekmiddelen voorschrijven.

•  Medische behandeling. De Cleveland Clinic, in het artikel "chemische peelings, laser resurfacing, dermabrasie," suggereert dat deze drie methoden voor het beste resultaat. Chemische peelings gebruiken zuur te branden de bovenlaag van de huid. Dermabrasie gebruikt een staalborstel zand van de opperhuid. Lasertherapie maakt gebruik van een infraroodstraal op het litteken. Wanneer de huid geneest na een van deze behandelingen is minder beschadigd en het litteken minder opvallend.

Hints

  • Chemische peelings, dermabrasie en lasertherapie maken nemen verschillende behandelingen om de beste resultaten te krijgen.