Hoe om te weten als je een hormonale disbalans

Veranderende niveaus van vrouwelijke hormonen veroorzaken vrouwen een variëteit aan fysische sensaties en mentale en emotionele toestanden ervaren in de loop van 28 dagen menstruatiecyclus. Deze omvatten gevoelige borsten, het vasthouden van water, buikkrampen, hoofdpijn, misselijkheid, diarree en verbeterde verbale behendigheid en ruimtelijk denken.

Vrouwelijke hormonen, oestrogeen en progesteron in het bijzonder, zijn krachtig en van vitaal belang voor een optimale fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Niveaus van deze hormonen variëren over de loop van een cyclus van 28 dagen met veranderingen die voorkomen cyclisch. Als de cyclus van hormonale schommelingen is gebroken en er is hormonale onbalans, kunt u ervaren een belangrijke daling van uw gezondheid en kwaliteit van leven.

Instructies

Hoe je lichaamssignalen hormonale disbalans

•  Sinds natuurlijke schommelingen van vrouwelijke hormonen veroorzaken een breed scala aan symptomen, zelfs tijdens goede hormonale gezondheid en balans, kan het moeilijk zijn om de hormonale onbalans richten. Een goed startpunt is om je emotionele toestand te peilen. Bent u uit de hand emotioneel? "Gevoelens van woede, prikkelbaarheid, depressie, hopeloosheid en verdriet gevolg van een hormonale disbalans," meldt Nisha Jackson Ph.D. naar "Health Magazine Women's"

•  Bepaal of je ervaart de lichamelijke symptomen van hormonale disbalans, die het gevolg zijn van ongezond en lage niveaus van oestrogeen of progesteron. Deze omvatten haaruitval, gewichtstoename, acne, overmatige beharing, vermoeidheid, onregelmatige of niet optredende periodes en verminderde botmassa en sterkte.

•  U kan het zijn symptomen die niet vaak worden geassocieerd met "razende vrouwelijke hormonen," maar dat je relatie beïnvloeden en zelfs werken vaardigheid. Als u last heeft van hormonale disbalans je kan hebben verminderd geheugen en verbale vermogen, die beide worden versterkt door oestrogeen, zoals geciteerd in "Health Magazine Women's" en WomensHealth.gov. U kunt ook merken een verandering in de seksuele activiteit met je partner. Hormonale disbalans kan leiden tot een verminderd libido. Naast fysische invloeden verminderd libido, kan zich mentaal minder sexy en aantrekkelijk, waardoor uw seksuele verlangen te zijn. Volgens "Glamour Magazine" een hoog niveau van oestrogeen zijn gekoppeld aan gevoelens van aantrekkelijkheid.

•  Pinpoint oorzaken van hormonale onbalans. Heeft u onlangs verloren of gewonnen van een groot deel van het gewicht? U heeft een nieuwe rol op het kantoor dat exponentieel is toegenomen uw werklast en stress-niveau of heeft de geboorte van een nieuw kind en balanceren nieuwe moederschap met je carrière laat je overspannen en uitgerekt erg dun? Bent u het eten van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan vet? Als u ja antwoordde op een van deze vragen, hormonale onbalans is een mogelijke oorzaak van uw klachten. Stress is een belangrijke oorzaak van hormonale onbalans. Langdurige stress leidt hormonen uit hun natuurlijke paden en beïnvloedt hun productie. Ernstig gewichtsverlies en gewichtstoename gooit ook je hormonen in de war zijn, net als vet voedsel, dat onnatuurlijk verhogen oestrogeen niveaus.

•  Als u het gevoel dat u een hormonale onbalans kunnen hebben, in overleg met uw arts. Uw arts kan u hormoon tests, zoals speeksel testen, die nauwkeurig beoordeelt uw hormoonspiegels en welke factoren kunnen veroorzaken onbalans geven. Je lichaam heeft zijn eigen individuele chemie, en factoren die een hormonale disbalans zijn individueel op u en kan niet traceerbaar zijn zonder dergelijke testen.

Het is ook belangrijk om uw arts te raadplegen, omdat uw hormonale disbalans grote gevolgen, zoals onvruchtbaarheid en zou kunnen hebben, volgens WomensHealth.gov, endometriumkanker. Je mag polycysteus ovarium syndroom hebben. Health.com noemt dit syndroom als de "meest voorkomende hormonale aandoening bij vrouwen in de reproductieve leeftijd." Tien procent van vruchtbare vrouwen een polycysteus ovarium syndroom, door insuline onbalans. Symptomen van polycysteus ovarium syndroom zijn onregelmatige of niet-optredende periodes, acne, snelle gewichtstoename en kaalheid.