Hoe om te wennen aan een Bril

Of ze zijn je eerste recept of gewoon een nieuw paar, bril vereisen enige aanpassing tijd. Frames zijn er in vele maten en vormen en anders past iedereen. Hoe ze bij je passen en hoe je lenzen passen in het frame is van invloed op hoe lang u nemen om te wennen aan uw nieuwe bril. Als u een belangrijke wijziging in het voorschrijven van hebt gehad of gewijzigd in een nieuwe stijl van de lenzen, zal u een aanpassingsperiode hebben. Wetende wat te verwachten kan je de aanpassing aan een nieuwe bril gemakkelijker te maken.

Instructies

•  Kies frames die correct zijn voor uw lenzen. Als je een sterke recept, probeer je lens grootte beperken tot een middelgroot of kleiner frame. Een groot frame zal leiden tot verstoring in uw perifere visie.

•  Zorg ervoor dat uw bril goed zijn passend. Voorschriften worden berekend op basis van gemiddelde vertex afstand en hoe ver je oog is uit uw lens. Als uw raam zit te ver weg of te dicht bij je gezicht, zal uw recept worden gewijzigd.

•  Draag uw nieuwe bril zo vaak mogelijk. Hoe meer je draagt ​​uw nieuwe bril, hoe sneller je aan te passen aan het nieuwe recept.

•  Niet uw oude bril te dragen. Het dragen van uw oude recept of heen en weer tussen uw nieuwe en oude paar gaan belet u wennen aan uw nieuwe bril.

•  Zorg voor een wazige vlek in progressieve of no-lijn bifocale bril. Als u het dragen van dit type lens, de overgangsregeling macht in de lens veroorzaakt een onscherpte gebied als je kijkt van ver tot dichtbij. Dit zal verdwijnen na een tijdje, als je aan wennen.

•  Draag uw nieuwe bril gedurende minstens 2 weken om uw ogen een kans om te wennen aan de nieuwe recept geven. Indien na een aantal weken u nog steeds problemen ondervindt, terug te keren naar uw oogarts te controleren of de lenzen juist zijn gemaakt en om te zien of je iets veranderd in uw recept nodig.