Hoe om te Vergelijken Toric Contactlenzen

Hoe om te Vergelijken Toric Contactlenzen

Torische contactlenzen helpen mensen die astigmatisme om duidelijk te zien zonder het dragen van een bril. Met zo veel merken en types beschikbaar, het vergelijken van torische lenzen en hun kenmerken is belangrijk om u te helpen kiezen voor de beste lenzen voor uw visie zorgbehoeften.

Zachte versus harde zuurstofdoorlatende (RGP)

RGPs behouden hun vorm beter dan zachte contactlenzen wanneer geplaatst op het hoornvlies, wat resulteert in scherpere visie. Hoewel de meeste contactlensdragers geen verschil merken, een paar kiezen RGPs over zachte lenzen het geval dat. De meeste patiënten ervaren milde astigmatisme, echter, kiezen vaak voor zachte lenzen omdat hun behoefte aan astigmatisme correctie is minder extreem.

Duur van de Wear

Dagbladen of wegwerp lenzen moeten na elk gebruik worden weggegooid. De meeste zachte Torische zijn verkrijgbaar in het dagelijks rassen, maar multifocale Torische zijn over het algemeen niet. Tweewekelijkse lenzen kan elke dag gedragen worden gedurende twee weken, maar moet grondig worden gereinigd en opgeslagen in sanitaire vocht per nacht. Overweeg silicone hydrogel lenzen als je van plan bent om torische lenzen dragen voor een periode van 30 dagen. Net als tweewekelijkse lenzen, moeten deze maandbladen behoren worden gereinigd en opgeslagen na elk gebruik.

Prijs

Torische lenzen duurder dan andere lenzen omdat ze moeilijk te produceren en meer tijd om goed passen nemen. De werkelijke lenzen duurder ook. Sommige merken bieden mail-in kortingen tot hoge kosten te compenseren. Winkel rond om een ​​merk en retailer die binnen uw budget past en biedt de beste waar voor uw geld te vinden.