Hoe om te Vergelijken een Vinger pulsoxymeter

Hoe om te Vergelijken een Vinger pulsoxymeter

Een vinger pulsoximeter noninvasively meet de zuurstofverzadiging van het bloed van de gebruiker met behulp van rood en infrarood licht. Geoxygeneerde hemoglobine absorbeert infrarood licht en laat meer rood licht door. Deze inrichting, die hecht aan de vingertop als een wasknijper, zendt rood en infrarood licht van de ene kant door de huid. Een ontvanger aan de andere kant gebruikt de verhouding van rode infrarood licht geabsorbeerd het bloed zuurstof te berekenen. Dit nummer wordt weergegeven op het apparaat als een percentage. Normale volwassen zuurstofverzadiging van 95 tot 100 procent.

Instructies

FDA Verificatie

•  Controleer of de vinger pulsoximeter u geïnteresseerd in de aankoop is FDA geregistreerd. Pulsoximeters zijn klasse II apparaten, en de FDA registratie is vereist voordat ze worden verkocht. De meeste apparaten zijn geregistreerd; echter, de toename van verkoop via internet, is het belangrijk om deze te bevestigen.

•  Bezoek de FDA Medical Device Data Base bij http://www.accessdata.fda.gov/scripts/cdrh/cfdocs/cfPMA/pma.cfm/.

•  Voer de naam van de fabrikant en het modelnummer van het apparaat in het zoekveld om te bevestigen het is geregistreerd bij de FDA.

User Requirements

•  Controleer of het apparaat is voor therapeutische of atletische training doeleinden. Terwijl de meeste vingertop pulsoximeters worden gebruikt in een therapeutische omgeving, wordt het steeds populair voor opleiding, met name voor degenen die deelnemen aan grote hoogte sporten zoals bergbeklimmen, skiën of wandelen. Vingertop pulsoximeters gebruikt door atleten moeten licht van gewicht, klein zijn, hebben een nek of pols koord en hebben een 30-uur levensduur van de batterij continu.

•  Bepaal de grootte van de persoon die de inrichting gebruiken. Is hij heel klein of heel groot? Indien nodig, streven naar een fabrikant die pulsoximeters speciaal ontworpen voor baby's, kinderen of zeer kleine of zeer grote individuen biedt.

•  Bepaal de stabiliteit van de hand van de gebruiker. Als zijn hand beeft, vinden een vinger pulsoximeter model dat is toleranter voor handbewegingen. Nauwkeurigheid wordt vaak beïnvloed door beweging.

•  Zorg ervoor dat de uitlezingen zijn groot genoeg voor de gebruiker gemakkelijk te zien, vooral als ze worden gebruikt zonder hulp.

Functies

•  Ga na of de arts van de gebruiker geen speciale functies van het apparaat nodig. Vingertop pulsoximeters zijn leverbaar met een veelheid aan functies, die doorgaans verhoging van de kosten. De meeste functies niet noodzakelijk zijn om een ​​accurate zuurstofverzadiging geven. Echter, sommige beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg een computer interface of geheugen component die lezingen redt, genereert statistieken en datum-en tijdstempels lezingen voor aanvullende analyses vragen.

•  Kies een apparaat dat een automatische uitschakelfunctie om de batterij te sparen heeft.

•  Kies een draadloos apparaat of een met de minste hoeveelheid vreemde snoeren en draden. De meeste apparaten zijn beschikbaar zonder kabels, die de neiging hebben om verwarde en gebogen te krijgen.

•  Kies een apparaat met batterijen die kunnen worden gewijzigd zonder een schroevendraaier of gereedschap.

Hints

  • Vingertop pulsoximeters kunnen worden aangeschaft via elke belangrijke medische leveringsbedrijf als online. Merk op dat eBay de verkoop van medische hulpmiddelen op haar website niet toestaat. De prijzen variëren tussen de $ 35 en $ 350, afhankelijk van functies.
  • Patiënten met een lage doorbloeding of waarvan de puls zuurstof moet in een nauwe bandbreedte worden gehandhaafd moeten hun apparaat te vergelijken met een in het kantoor van een arts of gezondheidszorg professional. Het mag niet meer variëren dan drie procent.