Hoe om te slapen na een Wijsheid tandextractie

Hoe om te slapen na een Wijsheid tandextractie

Verstandskiezen worden vaak gewonnen uit de monden van zowel tieners en volwassenen. Verstandskiezen zijn de laatste set van de kiezen om te verschijnen in je mond, maar veroorzaken vaak onnodige tandheelkundige problemen als met rust gelaten. De meeste mensen hebben niet de juiste mondelinge ruimte die nodig is om verstandskiezen te hosten. Gebrek aan ruimte kan leiden tot tand pijn of zelfs het verschuiven van voortanden toen verstandskiezen komen. Wijsheid tandextractie is een gemeenschappelijke procedure, maar u kunt vinden dat post-operatieve pijn maakt het moeilijk om in slaap te vallen.

Instructies

•  Verwijder het gaas van uw mond. Uw kaakchirurg geplaatst gaasjes over de incisie site om het bloeden te stoppen. Zodra een half uur is verstreken, is het veilig om de gaasjes verwijderen. De gaasjes moeten uit je mond voordat je kunt slapen. Doet u dat niet, zou je stikken in het gaas.

•  Neem je pijnstillers voorgeschreven. De pijn van een extractie piekt meestal tussen de zes en 10 uur na de operatie, zodat het nemen van uw pijn medicatie op tijd is noodzakelijk. Zelfs als u zich goed voelt, moet u uw volgende dosering van medicatie te nemen voordat de huidige pijn medicatie is uitgewerkt. Continue pijn medicatie zal ervoor zorgen dat u een goede nachtrust. Als het medicijn vermindert terwijl je slaapt, kan je wakker van de pijn en vinden dat uw volgende dosis van de medicatie kost wat tijd om te gaan werken.

•  Leg een zak ijs op je wang als je uitgebreide zwelling. Dit zal bijdragen tot het verminderen van de zwelling en kan verder pijnbestrijding bieden. U kunt een zak ijs achterlaten op voor een kort dutje, maar niet voor een lange rust. Langdurig gebruik van een zak ijs kan ertoe leiden dat uw wang te erg koud aanvoelen, zo laat het op tijdens de slaap alleen als u van plan bent om te rusten voor minder dan een half uur.

•  Ga liggen in een comfortabele positie. Speel kalmerende muziek om te helpen jezelf te ontspannen. Sluit je ogen en probeer te concentreren op iets anders dan de pijn. Leg een kussen onder je hoofd als de verhoging helpt je je beter voelt.

Hints

  • Eet alleen zacht voedsel voor een paar dagen na uw extractie om de pijn te minimaliseren. Terwijl de pijn is normaal voor een paar dagen nadat je hebt je verstandskiezen verwijderd, contact op met uw tandarts als de pijn aanhoudt langer dan een week.