Hoe om te reageren op een kind met een gebrek aan Hygiëne

Hoe om te reageren op een kind met een gebrek aan Hygiëne

Goede hygiëne houdt kinderen gezond en voorkomt dat ze slecht ruiken of op zoek onooglijk. Clean kinderen hebben vaak beter zelfbeeld dan mensen die niet schoon zijn, volgens de kinderen, jongeren en Women's Health Service (zie referentie 1). Het wassen van de verschillende delen van hun lichaam, met inbegrip van hun handen, en hun tanden te poetsen kunnen kinderen te beschermen tegen virussen en bacteriën die ziektes of andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Als uw kind problemen heeft met de netheid, praat met hem over, en begeleiden hem in het gebruik van goede hygiënische praktijken.

Instructies

•  Communiceer met uw kind in een niet-confronterende manier over de noodzaak om haar hygiënische gewoonten te verbeteren. Vertel haar over gebieden waar ze nodig heeft om te verbeteren, zoals haar tanden poetsen beter of het wassen van de handen of het gezicht grondiger. Benadrukken hoe dat schoon kan helpen om haar van het krijgen van ziekten, zoals verkoudheid of infecties. Laat een deel van het gesprek uw kind te zijn, en haar toestaan ​​om vragen te stellen en uit te leggen haar gebrek aan netheid.

•  Leid je kind in hoe je goede hygiënische gewoonten oefenen als hij jong is, uit te leggen of hem te laten zien hoe goed poetst zijn tanden, wast zijn handen en gezicht, scrub zijn lichaam en veegt zichzelf na een bezoek aan de badkamer. Kopen producten, zoals deodorant, zeep, shampoo, voet poeder, conditioner, tandpasta en gezicht wassen, voor uw kind om te gebruiken voor goede hygiënische praktijken in stand houden. Schaf andere items, zoals een föhn, nagelknipper en (indien van toepassing) cologne, parfum, make-up, scheermesjes, scheerschuim en aftershave, om te helpen uw kind om toonbaar te zijn, hebben een goede geur en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. Als je een dochter hebt, begeleiden haar in gebruik maxi pads of tampons naar behoren, zodat ze in staat is om schoon te blijven tijdens haar periode.

•  Help je kind om een goede hygiëne te behouden als ze een handicap, zoals cerebrale parese, autisme, het syndroom van Asperger, mentale retardatie, multiple sclerose of spierdystrofie, dat het moeilijk maakt voor haar om een bepaalde standaard van hygiëne in acht. Help haar om schoon te blijven terwijl haar ook les aan haar eigen lichaam te wassen, zodat ze begint aan een mate van zelfstandigheid te ontwikkelen. Zoek hulp van professionals, zoals verpleegkundigen of ergotherapeuten, in het houden van uw kind schoon, het opleiden van uw kind op hygiënische gewoonten en krijgen advies over hoe om te zorgen voor speciale behoeften van uw kind te nemen. Kopen items, zoals een badkuip zitten, die u helpen om te zorgen voor hygiënische behoeften van uw kind te nemen.

•  Serveer als een rolmodel voor uw kind door het beoefenen van een goede hygiëne gewoonten. Regelmatig douchen, je handen wassen, je tanden poetst, kam je haar en het uitvoeren van andere praktijken om een ​​nette en ordelijke uitstraling te behouden en om uw kind aan te moedigen om hetzelfde te doen. Verklaar uw processen in het doen van een taak, zoals tandenpoetsen of het wassen van je haar, als uw kind vraagt.

Hints

  • Wanneer uw kind praat over hygiëne, actief luisteren, waaruit blijkt met lichaamstaal dat je geïnteresseerd bent in wat hij te zeggen zijn.
  • Beginnen met het onderwijzen van uw kind goede hygiënepraktijken toen ze jong is, zodat zij begrijpt hoe schoon te houden toen ze een tiener is, toen ze olieman huid en meer lichaamshaar zal ontwikkelen, volgens de ouders (zie referentie 2).
  • Voorkomen dat je kind een slecht gevoel over zichzelf bij het communiceren van het belang van reinheid. Laat hem weten dat hij nodig heeft om zijn hygiënische praktijken te verbeteren zonder het terugdringen van zijn gevoel van eigenwaarde.