Hoe om te praten met uw arts over Slaapstoornissen

Hoe om te praten met uw arts over Slaapstoornissen

Slaapstoornissen, waaronder slapeloosheid, slaapapneu, narcolepsie en rusteloze-benen-syndroom, van invloed op miljoenen mensen per dag. Hoewel veel mensen beseffen de korte termijn effecten van niet genoeg slaap krijgen, weten ze niet over de lange termijn gezondheidsproblemen die zich kunnen ontwikkelen, zoals hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om met uw arts te spreken meteen als je voelt dat je lijdt aan een slaapstoornis.

Instructies

Bepalen welk type slaapstoornis u zou kunnen hebben

•  Ga na of je lijdt aan slapeloosheid, dat is de algemene onvermogen om in slaap te vallen 's nachts. Er zijn drie soorten van slapeloosheid: voorbijgaande slapeloosheid, die duurt slechts een paar dagen en wordt meestal veroorzaakt door opwinding of een verandering in slaap schema's; korte termijn slapeloosheid, die kan duren tot drie weken en wordt meestal veroorzaakt door stress of zorgen; en chronische slapeloosheid, die langer duurt dan een maand en kan het gevolg zijn van een meer ernstige medische aandoening.

•  Vraag iemand om te observeren je slapen als je denkt dat je slaapapneu. Het wordt gekenmerkt door de onderbreking van de slaap als gevolg van de blokkade van de lucht paden door je mond en longen.

•  Onderzoek of je kan lijden aan rusteloze-benen-syndroom, gekenmerkt door een tintelend of jeuk gevoel in je benen, dat je kan voorkomen in slaap vallen.

•  Plan een bezoek met uw arts als u denkt dat u narcolepsie, een aandoening waarbij mensen plotseling in slaap vallen tijdens de dag.

•  Praat met uw arts over andere slaapstoornissen, genaamd parasomnieën, dat je zou kunnen worden ervaren. Dergelijke aandoeningen omvatten nachtmerries, nachtmerries, slaapwandelen, praten in de slaap, tandenknarsen en bedplassen.

Praat met uw arts over Slaapstoornissen

•  Vul de Sleep Assessor online vragenlijst over de Shuteye.com website (zie bronnen hieronder). Dit kan u helpen bij het evalueren van uw slaapproblemen.

•  Vraag uw arts om de beste behandeling. Sommige slaapstoornissen vereisen een eenvoudige cursus van de behandeling, zoals ontspanningstechnieken of milde sedativa. Andere slaapstoornissen, zoals slaapapneu, kan een operatie nodig om het probleem te verhelpen.

Hints

  • Vertragen nooit hebben van een gesprek met uw arts als u denkt dat u een slaapstoornis hebben. Sommige slaapstoornissen, zoals narcolepsie en slaapapneu, kan heel gevaarlijk zijn en mag niet onbehandeld gaan door een arts.