Hoe om te praten met kinderen over epilepsie

Hoe om te praten met kinderen over epilepsie

Epilepsie is een beangstigende en verwarrende ziekte om te gaan met voor iedereen, hetzij als een patiënt of het familielid of vriend van iemand met epilepsie. Praten openlijk over epilepsie zal toestaan ​​kinderen om te gaan en kan helpen verlichten van hun angsten door een beter begrip van hoe en waarom epilepsie optreedt en wat er gedaan kan worden om de conditie te beheren. Lees verder om te leren hoe je kinderen over epilepsie te praten.

Instructies

•  Zorg ervoor dat u een sterk begrip van epilepsie hebben door het doen van de nodige achtergrond onderzoek voordat een discussie over met een kind. Bereid jezelf door te verwijzen naar elke middelen die voor u beschikbaar zijn, met inbegrip van boeken of brochures aanbevolen door uw arts of websites, zoals de website van de Stichting Epilepsie. Zie de bronnen hieronder voor een link. Sommige kinderen kunnen vragen die grondige antwoorden vereisen vragen, terwijl anderen er helemaal geen vragen, en het is belangrijk klaar met gedetailleerde informatie.

•  Bepaal de mate van inzicht in epilepsie dat het kind voor het begin van uw gesprek. Eerste, het kind vragen of hij iets over epilepsie of toevallen kent, terwijl het duidelijk te maken dat het is prima als hij geen voorkennis.

•  Leg uit dat een aanval is een tijdelijke storing in de hersenen van iemand, en dat epilepsie is een aandoening waarbij een persoon heeft de neiging om epileptische aanvallen te hebben. Zeggen het kind dat in de meeste gevallen de oorzaak voor iemand met epilepsie is niet bekend, maar het wordt gevonden in zowel kinderen als volwassenen.

•  Stress dat epilepsie is niet besmettelijk. Als het kind heeft epilepsie, uitleggen dat het niet haar schuld en ze moeten niet bang zijn om vrij te spelen met andere kinderen. Praat met kinderen met epilepsie over hoe om te gaan met de aandoening op school, zoals het bespreken van het onderwerp met docenten en andere studenten.

•  Benadruk dat je bereid bent om het even welke vraag het kind te beantwoorden zijn, ongeacht hoe eenvoudig of pijnlijk het ook mag lijken. Het is belangrijk om het kind te laten weten dat hij om je kunt praten over eventuele angsten of zorgen over epilepsie.

•  Help kinderen die epilepsie hebben om verantwoordelijkheid te nemen voor het leren meer over hun aandoening. Ze moeten weten hoe anderen over te praten en wees voorzichtig met de aanbevolen doseringen volgen voor hun medicatie. Als een familielid of vriend van het kind is het omgaan met epilepsie, bekijk de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen in geval van een aanval, zoals het opruimen van gevaarlijke voorwerpen en zoek naar hulp van een volwassene.

Hints

  • Wees voorbereid voor de kinderen om een ​​verscheidenheid aan reacties te leren over epilepsie, zoals angst, apathie of woede.