Hoe om te koken met witte wijnen

Hoe om te koken met witte wijnen

Het draaien van de gewone naar het buitengewone, droge witte wijn maakt een grote toevoeging of vervanging in vele soorten vlees, graan, noedels, rijst en soep gerechten. Sommige van de informatie in de wijn zelf alcohol verbrandt door verdamping wanneer tijdens de normale bereidingsprocessen verwarmd. De smaak achtergelaten varieert van subtiel en fruitig aan vet en rokerige, afhankelijk van bijkomende recept ingrediënten en of de ingrediënten contrast of de verbetering van de natuurlijke aroma's van de wijn en het verouderen methoden.

Instructies

•  Hoewel chardonnay meestal wordt aanbevolen voor gevorderde koks die worden ervaren in de kunst van het koken met wijn, er is geen noodzaak om voor weg, mits u experiment door het toevoegen eetlepels om een recept en vervolgens bouwen van daar naar smaak. Twee eetlepels chardonnay toegevoegd aan een off-the-shelf Alfredo saus voegt smaakvolle rijkdom en complexiteit tot pasta. Chardonnay kan ook worden toegevoegd aan andere crème op basis van sauzen of gerechten zoals oesters of clam chowders. Het kan maskeren of overmeesteren meeste vissen, maar werkt goed ingespoten in kip of kalkoen voor het bakken - of geplaatst in een steamer pan in de oven tijdens het gevogelte braden.

•  Hoewel het technisch gezien een droge wijn, de lichte fruitigheid van sauvignon blanc werkt goed samen met gerechten die vragen om varkensvlees en appels. Bij gebruik van een slow cooker, meng 2/3 bekers wijn met 1/3 kopje water op gelijke vloeistoffen genoemd in het recept. Om de smaak van de wijn en vlees te maximaliseren als het koken op het fornuis, overweeg marineren het vlees gedurende vier uur vóór het koken in een pan. Voor extra mager varkensvlees, te beginnen met plantaardige olie tot bruin het vlees en voeg dan 1/8 beker wijn en dekken aan stoom in de smaak en vochtig houden.

•  De bloemige, fruitige en zoete houtachtige smaak in droge Chenin Blanc maakt een mooie marinade voor vis en schaaldieren voor het grillen. Dertig minuten is alles wat nodig is. Om chenin blanc in rijstgerechten gebruiken, mengen met gelijke delen sinaasappelsap en water opfleuren wilde rijst. Gedroogde of ingeblikte kersen, mandarijntjes, bosbessen of veenbessen kunnen ook worden toegevoegd aan witte, bruine of wilde rijst - samen met 2/3 delen water en 1/3 deel wijn. Volg vloeibare instructies meting volgens uw rijstkoker of verpakte rijst richtingen.

Hints

  • Koel restjes droge witte wijn in een schroefdop fles om het frisser voor een langere periode van tijd.
  • De ochtend na een feestje, niet gooien op dat overgebleven fles plat champagne. Verzamel 2 kopjes champagne en zet hem in dessert door het maken van sorbet - met extra water, room en suiker - of sorbet, met extra water en suiker.
  • Vermijd het gebruik van koken wijnen, omdat ze kunnen variëren in kwaliteit en leiden tot inconsistente resultaten in recepten. Gebruik een droge witte wijn, dat is van voldoende kwaliteit om te drinken. Fatsoenlijke droge tafelwijnen kunnen worden gekocht voor overal van $ 4 voor een 750 ml fles - zoals Crane Lake Chardonnay, te koop, of Charles Shaw druivensoorten, ook wel Two Buck Chuck, bij Trader Joe's.