Hoe om te koken met Superfoods

Hoe om te koken met Superfoods

Zogenaamde superfoods staan ​​bekend om hun hoge voedingswaarde en gezondheid beschermen van kwaliteiten. Superfoods zijn natuurlijke bronnen van vitaminen, mineralen en anti-oxidanten, en niet zo duur of exotisch als sommigen denken. In feite zijn veel lokale en geteelde voedingsmiddelen bevatten net zo veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. Zalm, bieten, sardines, bessen, kalkoen, tomaten, pompoen en spruitjes zijn allemaal beschouwd superfoods. Voorzien van een brede selectie van natuurlijke voedingsmiddelen in de maaltijden biedt een scala aan essentiële voedingsstoffen, mineralen en eiwitten. Hoe deze voedingsmiddelen worden opgeslagen en vers bereid, echter invloed van hun voedingswaarde. Wees voorzichtig bij het voorbereiden van superfoods om zoveel voedingsstoffen als mogelijk te behouden.

Instructies

•  Eet zo veel rauwe groenten en fruit mogelijk. Probeer om biologische voedingsmiddelen die zijn geteeld met minder chemicaliën en pesticiden te kopen. Was alle groenten en fruit zorgvuldig voor te bereiden en te eten. Smoothies, sappen, fruit, gehakte groente rauwkost en salades zijn goede manieren om verse, rauwe producten op te nemen in uw dieet met behoud van de voedingswaarde van de voedingsmiddelen '. Eet deze voedingsmiddelen snel na de bereiding verder micronutriënten verlies door blootstelling aan hitte of lucht te voorkomen.

•  Cook superfoods snel hun voedingswaarde behouden. Vitamine C en foliumzuur kan tijdens het koken verloren. Roerbak vlees, vis en groenten tot ze net gaar te verzegelen in smaken en voedingsstoffen. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, wordt vitamine A efficiënter geabsorbeerd uit groenten die gaar zijn - maar niet gaar - en gegeten met een beetje vet. Verhit een beetje olie in een wok of koekenpan en bak ingrediënten op een hoog vuur. Als alternatief, bak voedsel in een pan of op een bakplaat. Deze werkwijze is snel en behoudt de voedingswaarde van levensmiddelen.

•  Voeg vitamine C aan uw keuken. Spinazie, broccoli en boerenkool zijn groen ijzerrijke superfoods. Soms, echter, deze vorm van ijzer moeilijk te verteren, en vaak door het lichaam gaat. Voeg een scheutje citroen, limoen, grapefruit of sinaasappelsap bij het sauteren of roerbakken deze groenten aan de chemische samenstelling van het ijzer te veranderen, waardoor het gemakkelijker verteerd en opgenomen.

•  Steam of magnetron superfoods om voedingsstoffen te behouden. Vitamine B en C worden uitgeloogd van groenten in het water tijdens het koken - vandaar de gekleurde tint aan het water na het aftappen. Multi-tiered stoomboten toestaan ​​om veel voedsel tegelijk te koken. Als u niet een stoomboot, probeer het koken van uw groenten in zo weinig mogelijk water tot ze net gaar zijn. Dit water kan dan gebruikt worden voor de jus, soepen of voorraden.

•  Bak uw superfoods. Braden of bakken van vlees, vis en groenten is een andere manier van koken met behoud van voedingswaarde. Waardoor de huid op groenten zoals aardappelen, aubergine, wortelen en pompoen het bakken ook helpt de voedingsstoffen.