Hoe om te koken met Stevia om het minder bitter maken

Hoe om te koken met Stevia om het minder bitter maken

Stevia is een natuurlijke zoetstof verkregen uit de bladeren van de stevia plant. Het is calorie vrij en heeft geen bijwerkingen zoals sommige kunstmatige zoetstoffen hebben. Stevia werkt in bijna alle recepten omdat het niet afgebroken met warmte of zure voedingsmiddelen. Stevia heeft een zeer geconcentreerde zoetheid dus slechts een kleine hoeveelheid nodig is. Verschillende merken stevia iets andere smaken, afhankelijk van de gebruikte planten. Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid bittere nasmaak stevia produceert. Sommige stevia heeft geen nasmaak, terwijl andere merken hebben een merkbare nasmaak. Bij het gebruik van stevia in dranken zoals koffie en thee, voeg stevia een druppel op een tijd en proeven tussen de druppels. Als er een nasmaak, vermindering van de hoeveelheid druppels volgende keer.

Instructies

•  Gebruik 1/2 theel. gepoederde stevia tot 2 theel vervangen. van suiker. Gebruik 1 1/2 theel. van stevia tot 1 kopje suiker te vervangen in recepten.

•  Meet 1/4 theel. van vloeibare stevia voor elke 2 theel. van suiker. Vervang 1 kopje suiker met 1 1/2 theel. van vloeibare stevia.

•  Verlaag de stevia met 30 procent wanneer de naam van stevia heeft minder dan 90 procent steviosiden. De steviosiden zijn wat maakt het zoeter met minder bittere nasmaak. Lees het etiket om erachter te komen welk percentage van steviosiden zijn in het product.