Hoe om te koken met Quinoa Flour

Hoe om te koken met Quinoa Flour

Glutenvrije gerechten foodies hebben een andere witte bloem alternatief in quinoa meel, de bewerkte vorm van quinoa gevonden. Deze eiwitrijke bloem is ook een uitstekende keuze voor mensen op zoek naar een meer gezonde variatie op standaard gebakken en gebakken nietjes zoals brood, pannenkoeken en koekjes. Quinoa meel worden gemengd met tarwe of van rijst vele typische gist brood, maar kan ook op zichzelf in tortilla's en andere dunne platte broden.

Instructies

•  Gebruik quinoa meel zoals je zou regelmatig meel in zoete gebakken producten zoals koekjes en broodjes. Een gezondere versie bananenbrood maken, bijvoorbeeld, vervanging helft van de normale bloem voor alle doeleinden normaliter met quinoa meel. Zeef de quinoa meel in met een gelijke hoeveelheid tarwemeel plus baking soda en bakpoeder voor het mengen met eieren, rijpe bananen, yoghurt en vanille-extract. Voeg gehakte walnoten aan het mengsel en bak zoals je zou regelmatig banaan brood, bij 350 graden Fahrenheit voor ongeveer een uur.

•  Gebruik quinoa meel in pannenkoekbeslag voor een dikkere, gezondere variant op de standaard pannenkoek. Zeef met een ander minder geraffineerde bloem zoals volkoren of rijstmeel evenals bakpoeder en maïzena. Voeg het droge mengsel aan melk, plantaardige olie en eieren aan het beslag te voltooien, giet op de bakplaat voor quick-koken, pluizige pannenkoeken dan. Of gebruik quinoa olie in dessertpannenkoeken voor een vergelijkbare smaak, maar toch dunner textuur.

•  Bak een partij van muffins met quinoa meel in plaats van de witte variëteit voor een extra gezondheid boost. Ziften met tarwe of rijst bloem, bakpoeder en een snufje zout vóór het mengen met reguliere of amandel boter, plantaardige olie en honing of agave nectar om de muffins vrij van geraffineerde ingrediënten houden. Toss gehakte walnoten, hazelnoten, bosbessen, abrikozen of cranberries in het beslag voor extra smaak.

•  Vervang de gebruikelijke maïs of tarwemeel met quinoa meel om zeer vullen en smaakvolle tortilla's te maken. In een grote kom, combineer quinoa meel om een ​​beetje bakpoeder, een snufje zout, warm water en boter of margarine. Rol de tortilla deeg met behulp van een deegroller, afstoffen met quinoa meel. Kook de tortilla's met plantaardige olie in een ondiepe pan op matig hoog vuur tot luchtzakken beginnen te stijgen in de keuken beslag, dan flip-over en grill nog een minuut of twee te eindigen.