Hoe om te herstellen van endoscopische carpaal tunnel chirurgie

Hoe om te herstellen van endoscopische carpaal tunnel chirurgie

Endoscopische chirurgie is een van verschillende soorten operaties die worden gebruikt om mensen met carpaal tunnel syndroom, wanneer alle andere behandelingen niet succesvol zijn geweest. Deze operatie gaat om het plaatsen van een kleine buis met een camera in de insnijdingen in de pols en hand. Hoewel deze vorm van chirurgie is minder invasief dan anderen, is het nog steeds belangrijk om te zorgen daarna voor jezelf. Lees verder om te leren hoe om te herstellen van endoscopische carpaal tunnel chirurgie.

Instructies

•  Vraag een vriend of familielid opzij te zetten wat tijd om u te helpen herstellen. Endoscopische chirurgie heeft over het algemeen een zeer korte hersteltijd, maar wees bereid om iemand te helpen voor maximaal twee weken.

•  Vaststelling van een begrip met je vriend over hoe hij zal u helpen te herstellen van de operatie. Het is belangrijk om hem te laten weten dat u hulp nodig hebt, maar je wil niet dat hij te hebben om zijn eigen verantwoordelijkheid onttrekken.

•  Blijf weg van het rijden. Heb een vriend te helpen u met het rijden omdat het gaat om uw beide handen. Je nodig hebt om de hand die werd geopereerd rusten. Probeer uw fysiotherapie afspraken voor de avond te plannen, zodat je vrienden en familieleden niet hoeft te werk vroeg om u een rit geven vertrekken.

•  Hulp bij zwaar tillen. Als je vriend gaat boodschappen doen, vragen of u kunt langs komen. U kunt de kar duwen terwijl ze pikt de items die u nodig hebt.

•  Zorg ervoor dat u uw geneesmiddel gebruikt zoals voorgeschreven. Weten welke bijwerkingen te zoeken en toen naar de dokter bellen als je een slechte reactie.

•  Ken grenzen van je vrienden. Je zou kunnen hebben veel hulp in de eerste paar weken na de operatie, zodat verspreiding van de taken onder vrienden en familieleden. Krijgen verschillende mensen om u naar uw fysieke therapie afspraken op verschillende dagen.

Hints

  • Krijg emotionele steun van een vriend. De post-operatie medicijnen zou je depressief maken. Laat uw vriend u eraan herinneren dat de endoscopische chirurgie waarschijnlijk gecorrigeerd al uw carpaal tunnel problemen en dat in een paar weken zul je weer normaal voelen.
  • Vertrouw niet te veel op uw vrienden en familie te worden. Carpaal tunnel operatie is over het algemeen niet erg serieus en je moet nog steeds in staat zijn om veel dingen te doen voor jezelf.
  • Zorg ervoor dat u financieel bereid om de operatie te dekken, als het kan erg duur zijn. Praat met uw zorgverzekeraar voor de operatie.
  • Vermijd zwaar tillen met de hand die werd geopereerd. Tillen kan ernstig bemoeilijken uw operatie herstel.