Hoe om te herstellen van een vruchtwaterpunctie

Hoe om te herstellen van een vruchtwaterpunctie

Vruchtwaterpunctie betekent letterlijk "punctie van het amnion." Een kleine hoeveelheid vloeistof uit het vruchtwater en foetale cellen uit de vloeistof worden getest op een aantal verschillende genetische afwijkingen, zoals syndroom van Down. Als uw arts adviseert de procedure, hier is hoe om te herstellen van uw vruchtwaterpunctie achteraf.

Instructies

•  Bespreek met uw arts voorzorgsmaatregelen waar hij of zij kan hebben voor u en uw situatie. Als u Rhesus negatieve bloed, herinner hen, zodat u meteen kunt krijgen een Rhogam schot na de vruchtwaterpunctie.

•  Heeft iemand anders jou naar huis rijden van het kantoor van de arts of andere voorziening waar u de vruchtwaterpunctie gehad. Misschien voel je je prima, maar je moet het gemakkelijk voor een tijdje duren.

•  Rust zoveel mogelijk voor de rest van de dag. Dat betekent dat er geen zwaar tillen, geen geslachtsgemeenschap en geen reizen, vooral door de lucht. Laat iemand anders doen het koken of te bestellen uit. Laat iemand anders je helpen met alle kinderen die je al hebt.

•  Monitor zelf op tekenen van problemen, en bel uw arts onmiddellijk als er iets begint om u betreffen. Je hem of haar niet lastig te vallen; u de bescherming van uw gezondheid en die van uw baby.

•  Keer terug naar uw normale activiteiten geleidelijk. Haast je niet terug in je dagelijkse routine de volgende dag als je niet wilt. Doe het rustig en ontspannen.

Hints

  • Hoewel er bijna 800 bekende genetische ziekten die kunnen worden getest door vruchtwaterpunctie, zeer weinig labs zullen of kunnen ze allemaal uit te voeren. Neem contact op met uw arts om uit te vinden welke het lab zal presteren.
  • Vruchtwaterpunctie zal u vertellen met 100% nauwkeurigheid welk geslacht je baby is, moet u weten. Het zal u ook vertellen met een nauwkeurigheid van 99% als uw kind het syndroom van Down.
  • U kan het risico op een miskraam te verminderen door het hebben van de vruchtwaterpunctie gedaan door iemand die dat doet 50 of meer per jaar.
  • Minor kramp is normaal. Ernstige kramp, spotten, bloeden of koorts zijn niet normaal. Bel uw arts onmiddellijk als u deze symptomen of andere tekenen dat je ongemakkelijk maken ervaren.