Hoe om te herstellen van een staaroperatie

Hoe om te herstellen van een staaroperatie

Cataractchirurgie een gedetailleerde procedure troebel zicht dat kan ontwikkelen als mensen ouder of als gevolg van een ziekte corrigeren. De operatie heeft een hoog slagingspercentage als gevolg van snel voortschrijdende medische technologieën, maar je zult nog steeds nodig hebt om bepaalde richtlijnen om te herstellen van een staaroperatie te volgen.

Instructies

Weet hoe om te herstellen van een staaroperatie

•  Verwacht suf en eventueel gedesoriënteerd na de operatie voelt. De anesthetica en sedativa, in combinatie met je gebrek aan dieptezicht te wijten aan de pleister over het oog, dat werd geopereerd, kan je vreemd voor de eerste paar uur na de operatie voelt. Je nodig hebt om een ​​vriend te komen aan uw staaroperatie om u naar huis rijden na afloop.

•  Houd de ooglap op totdat u terug naar uw oogarts. De patch is om je ogen te beschermen en ook om te helpen het rusten na de operatie. Uw arts zal de patch verwijderen tijdens uw eerste follow-up bezoek, waarschijnlijk 1 tot 2 dagen na de operatie.

•  Vermijd zwaar tillen. Dit soort activiteiten kan spanning op uw ogen en complicaties voor de steken die je incisie dicht veroorzaken. Uw arts zal u toelaten om te beginnen met het tillen van zware voorwerpen en het uitvoeren van andere inspannende activiteit nadat ze vaststelt dat de incisie is genezen.

•  Kijk uit voor heldere lichten. Je zult in om uit te gaan zoals je normaal zou na de ooglap wordt verwijderd, maar draag een zonnebril staat. Fel zonlicht kan uw ogen irriteren en maken het moeilijk om te zien, maar er is ook een kleine kans dat het complicerende uw herstel.

•  Neem uw ​​medicatie zoals voorgeschreven door uw oogarts. Hij zal je waarschijnlijk wilt gebruiken speciale oogdruppels om uw ogen te genezen en irritatie te verminderen. Je zou ook op een milde pijnstiller worden gebracht indien uw oog is zeer pijnlijk na de operatie. Je zou ook gevraagd worden om een ​​geneesmiddel te nemen om te voorkomen dat zwelling rond uw oog.

Hints

  • Wees ervan bewust dat het je zou duren tot 1 maand om te herstellen van een staaroperatie.
  • Nadat u hebt hersteld, kunt u gaan voor een oogonderzoek te zien of u corrigerende lenzen nodig.
  • Uw oog Wrijf nooit tijdens de eerste 1-2 dagen na de operatie zoals problemen nieuwe lensimplantatie veroorzaken.
  • Praat met uw arts over uw allergie voor de operatie. Je moet er zeker van zijn dat je niet allergisch bent voor uw herstel medicatie.
  • Meer informatie over de complicaties die kunnen voortvloeien uit een oogoperatie en weten wanneer te bellen met uw arts.