Hoe om te helpen een geliefde met een psychische stoornis

Psychische stoornissen zijn wijd verspreid in de wereld van vandaag. In feite, de Wereldgezondheidsorganisatie schat dat meer dan 150 miljoen mensen lijden aan een depressie alleen. Psychische stoornissen omvatten ernstige depressieve stoornis, dysthymie, seizoensgebonden affectieve stoornis, schizofrenie, evenals bipolaire stoornis onder andere, en er zijn vele manieren waarop u kunt een geliefde met zijn stoornis te helpen.

Instructies

Steun en aanmoediging

•  Vertel uw geliefde lijden aan een psychische aandoening die je daar zal zijn voor emotionele steun om te praten over hoe hij zich voelt. Personen met psychische stoornissen hebben behoefte aan een betrouwbare ondersteuning systeem om op te leunen bij het gevoel echt 'down' of het ervaren belangrijkste symptomen van de aandoening.

•  Neem je geliefde uit om leuke activiteiten te genieten, zodat ze niet het gevoel opgesloten thuis. Een eenvoudige samenzijn met vrienden of het eten van een maaltijd kan nuttig zijn voor iedereen met een psychische stoornis om de stemming te verheffen en neem de gedachten af ​​van de symptomen.

•  Bied aan boodschappen voor de geesteszieke, zoals boodschappen doen of wegbrengen en ophalen van voorgeschreven medicijnen uit te voeren. Een persoon die zijn gediagnosticeerd kan met sociale angststoornis of paniekstoornis kan vooral nodig dit soort hulp of op zijn minst willen worden begeleid door een vertrouwde vriend voor ondersteuning.

Helpen bij de behandeling

•  Herinner uw geliefde met een psychische stoornis te zijn psychotherapie of counseling sessies alsmede eventuele psychiatrische medicijnen die zijn voorgeschreven blijven. U kunt zelfs een rit aanbieden voor therapie afspraken voor extra ondersteuning.

Als hij niet wordt momenteel behandeld voor zijn psychische stoornis, moedig hem om hulp te zoeken van zijn huisarts - eerste die helpen bij de diagnose van het probleem en om alle verwijzingen naar de geestelijke gezondheid specialisten ontvangen.

•  Haal uw geliefde betrokken met een psychische stoornis steungroep en wonen met hem. Steungroepen voor psychische aandoeningen, zoals depressie steungroepen, bevinden zich meestal in een meerderheid van de gemeenschappen en kan worden gevonden door contact een lokaal centrum voor geestelijke gezondheidszorg of het ziekenhuis.

•  Doe mee met elke therapie 'opdrachten' die worden gegeven aan uw geliefde met een psychische stoornis. Professionele geestelijke gezondheid raadgevers zullen vaak taken of projecten om mensen met psychische stoornissen en psychische aandoeningen die zijn ontworpen om hun leven te verbeteren en hen te helpen iets nieuws te beleven toewijzen. Indien mogelijk, te helpen uw geliefde volledige therapie opdrachten en maken de geestelijke gezondheid counselor bewust van uw betrokkenheid.

•  Praat met uw familielid of vriend met een psychische stoornis over coping vaardigheden die hij kan gebruiken. Het is mogelijk dat zijn geestelijke gezondheid counselor zal onderwijzen hem effectieve coping-vaardigheden, zoals diep ademhalen en geleide fantasie voor ontspanning.

•  Leer de persoon hoe je meditatie of progressieve spierontspanning oefeningen om te helpen verheffen de stemming en ontspanning te bevorderen. Volgens Gezonde Place, meditatie is een natuurlijk middel om stress en angst als gevolg van depressie, een van de meest voorkomende psychische stoornissen.

Hints

  • Als u zich zorgen over uw geliefde zelfmoord te plegen bent, bel een hulplijn of 911 voor hulp! Sommige tekenen van suïcidale intentie omvatten praten of een grapje over zelfmoord, zeggende uitgebreide afscheid, extreme terugtrekking van vrienden en familie of zelfs een plotselinge rust als gevolg van het besluit om zelfmoord te plegen.