Hoe om te helpen een geliefde met een Bipolaire Stoornis

Het helpen van een dierbare met een bipolaire stoornis kan moeilijk zijn, vooral als je vriend of familielid weigert behandeling. Bipolaire stoornis, ook wel manisch-depressieve stoornis, veroorzaakt ernstige stemmingswisselingen die variëren van een depressie aan de extreme opwinding of opwinding van manie. De aandoening kan een verwoestende uitwerking op alle terreinen van het leven van een persoon hebben niet in de hand. Hoewel de zorg voor een dierbare met een bipolaire stoornis kan een uitdaging zijn, zijn er dingen die je kunt doen om je geliefde te helpen omgaan met de hoogte- en dieptepunten van deze ziekte.

Instructies

•  Vraag uw geliefde schriftelijke toestemming met zijn arts over zijn toestand te praten. Tijdens een bipolaire episode, kunt u fungeren als uw geliefde de vertegenwoordiger en bespreken zorg en medicijnen met de arts.

•  Leer de waarschuwingssignalen die zich voordoen voordat je vriend of familielid ervaringen een bipolaire episode. Als u deze symptomen opmerkt, herinner je vriend dat je het merkt veranderingen en suggereren dat hij belt zijn arts om advies. Maak het noemt jezelf als je vriend niet.

•  Bied uw steun en uw geliefde dat je begrijpt ze heeft een zeer reële ziekte te vertellen. Benadrukken hoe belangrijk ze is voor u en anderen en dat u zeker weet dat ze door deze moeilijke tijd zal krijgen.

•  Help je vriend ervoor te zorgen dat hij altijd zijn medicatie. Pick-up medicatie vullingen en vul een wekelijkse pil dispenser om verwarring te voorkomen met betrekking tot gemiste pillen.

•  Ontdek wat u kunt doen om te helpen tijdens een moeilijke tijd. Schoonmaken van het huis, de was doen of boodschappen doen lijkt misschien onmogelijk om iemand die lijdt aan een ernstige depressie. Het verzorgen van deze kleine dingen zal maken krijgen door de dag net een beetje makkelijker voor je vriend of familielid.

•  vormen een netwerk van betrokken vrienden of familieleden om uw geliefde te helpen. Het is gemakkelijk te worden verbrand bij de behandeling van bipolaire stoornis. Het delen van de lasten met anderen zorgt ervoor dat je niet meer dan je aankan nemen.

•  Bel 911 als je vriend of familielid is die betrokken zijn bij het ​​gedrag dat de oorzaak is van een onmiddellijk gevaar voor zichzelf of anderen. Wacht niet op het gedrag te laten verdwijnen. Als je wacht kan het gedrag escaleren, resulterend in een drama.

Hints

  • Maak tijd voor jezelf. Volgens bipolaire wereld, is het belangrijk dat je leven draait niet om uw geliefde's staat. Als u niet voor uw gezondheid en welzijn te nemen, kunt u niet meer verder te zorgen voor uw geliefde. Het zien van een counselor of toetreding tot een steungroep voor families van mensen met psychische problemen kan gunstig zijn als je voelt de druk van de zorg voor uw geliefde.
  • Heeft sprake van zelfmoord niet ontslaan. Regelen voor uw vriend of familielid te bezoeken of praten met zijn arts onmiddellijk als hij begint te bespreken zelfmoord. Als er dreigend gevaar van zelfmoord, bel de politie.