Hoe om te helpen een geliefde met depressie

Hoe om te helpen een geliefde met depressie

De zorg voor een geliefde die lijdt aan een depressie kan een uitdaging, zo niet ronduit eng, bij tijden. Het helpen van iemand die klinisch depressief of zelfs suïcidaal lijkt misschien een overweldigende taak soms, maar met volharding, begrip en geduld, kunt u een geliefde die lijdt aan een depressie te helpen.

Instructies

Help een geliefde met depressie

•  Help een geliefde met een depressie door het krijgen van hem om professioneel zo snel mogelijk medische behandeling met een GGZ zoeken. Neem je geliefde om alle afspraken en zorg ervoor dat hij volgt door op alle behandelingen, met inbegrip van het nemen van voorgeschreven medicijnen als die er zijn. Laat je geliefde weten dat elke stap van de weg die je bent want er hem en dat je hem gedurende het gehele behandelproces ondersteunen.

•  Ontwikkel uzelf over de tekenen en symptomen van depressie, zodat je weet wanneer ze invloed hebben op het gedrag van je geliefde. Deze symptomen kunnen zijn prikkelbaarheid, niet-ontvankelijkheid, irrationele verklaringen en zelfs praten over zelfmoord.

Ondersteuning •  uitbrengen gedurende het gehele behandelproces of er een merkbare vooruitgang is of niet. Vraag je geliefde over haar emoties in het omgaan met depressie, en luister aandachtig naar alles wat er tegen je gezegd. Blijf op de hoogte en betrokken, zodat u effectief kan objectief toezicht op de behandeling van de vooruitgang.

•  Zorg voor je eigen gezondheid tijdens het genezingsproces en zorg ervoor dat je gezond te blijven en gefocust om een effectieve verzorger blijven. Als je jezelf soms gedwongen of negeren uw eigen behoeften, kan je chagrijnig, prikkelbaar en minder geduld met je geliefde te worden, zou kunnen ondermijnen elke steun die je al hebt gegeven.

•  Toon uw vertrouwen in zijn vermogen om volledig te herstellen van een depressie. Studies tonen aan dat met de juiste behandeling, met inbegrip van de psychotherapie en de voorgeschreven medicatie, 85 tot 90 procent van alle depressie patiënten volledig te herstellen naar normaal, gezond leven te leiden.

•  Help je geliefde te herstellen van een depressie door het hebben van haar deelname aan leuke, spannende activiteiten, zoals wandelingen in de natuur, een maaltijd in een bijzonder restaurant, een nacht in de bioscoop of iets anders dat een deel van het normale leven zijn opgenomen vóór de depressie was. Betrek andere mensen, indien mogelijk om de gevoelens van eenzaamheid, isolement en wanhoop die vaak gepaard gaan met een depressie te verminderen.

Hints

  • Als uw dierbare geeft toe suïcidaal voelt, verspil geen tijd door te proberen om haar gedachten te brengen. Onmiddellijk een arts raadplegen.