Hoe om te gaan Met vrienden Met Bipolaire stoornis & Manic Depression

Bipolaire stoornis en manische depressie zijn dezelfde psychische stoornissen; het enige verschil is de naam. Deze psychische aandoening is uniek omdat er twee verschillende "fases" ervan: de depressieve fase en manische fase. Het helpen van je vriend met een bipolaire stoornis krijgen behandeling en omgaan met de aandoening is cruciaal.

Instructies

•  Meer informatie over bipolaire stoornis je vrienden 'en manische depressiviteit Begrijp door het uitvoeren van de bibliotheek en internet onderzoek en het stellen van vragen; ga naar de Mayo Clinic's of website American Psychological Association's voor hulp. Meer te leren over de aandoening en de twee fasen van manie en depressie moet helpen meer geduldig en meelevend. Enkele symptomen van de manie fase omvatten verhoogde activiteit of energie-niveau, verhoogde stemming en agressie; symptomen van de depressieve fase gaan om de intrekking of isolatie van anderen, vermoeidheid, verhoogde slaap en verlies van interesse.

•  Leg uit en probeer je vriend te overtuigen met een bipolaire stoornis of manische depressie die hij nodig heeft om de behandeling door een bezoek aan een psychiater of medische professional. Personen die lijden aan een bipolaire stoornis kan het probleem niet herkennen, maar het krijgen van het onder controle met psychiatrische medicatie en andere therapieën helpt.

•  Zoek een depressie of bipolaire stoornis steungroep dat je vriend kunnen bijwonen; bieden aan de bijeenkomsten met je vriend te wonen als ze ongerust of nerveus over. Steungroepen helpen individuen beseffen dat anderen last hebben van dezelfde aandoeningen en symptomen en ze kunnen ook helpen bij de behandeling stappen en het leven vaardigheden voor het omgaan met zowel de manie en depressie fasen van een bipolaire stoornis.

•  Neem je vriend met een bipolaire stoornis op leuke evenementen ten minste eenmaal per week als je de tijd hebt; winkelen bij winkelcentra en bioscoop entertainment zijn een paar voorbeelden. Iemand die een bipolaire stoornis ervaren van de depressieve fase van de aandoening kan worden voelen extreme verdriet en eenzaamheid en uitstappen kan helpen.

•  Help je vriend te vinden manieren om stress te verminderen in zijn leven. Stress gemengd met een bipolaire stoornis of een geestesziekte vaak maakt de situatie nog erger. Helpen met de wekelijkse boodschappen, werf aan de hulp van familieleden, en proberen te helpen uitladen elke lasten dat je vriend met manische depressie draagt.

Hints

  • Raak de kwetsende woorden of daden die je vriend doet persoonlijk niet nemen; manische fase bipolaire stoornissen 'de neiging om roekeloosheid of wrede kant van het individu dat lijdt aan het uit te brengen.
  • Breng uw eigen tijd weg van je vriend doen van activiteiten en hobby's je liefde; bipolaire stoornis of manische depressie kan mentaal en emotioneel belastend als je niet voorzichtig.
  • Herkennen de tekenen van suïcidaal gedrag. Deze verschijnselen zijn onder meer praten over zelfmoord, extreme hopeloosheid of gevoelens van waardeloosheid, of zelfdestructief gedrag zoals verhoogde alcohol- of drugsmisbruik. Bel 911 of hulp krijgen onmiddellijk als je vriend met een bipolaire stoornis suïcidale voelt.