Hoe om te gaan met TMJ en het dragen van bretels

Voor veel mensen, kan TMJ ernstige pijn en ongemak veroorzaken. Deze pijn veroorzaakt onnodige stress, problemen met kauwen en doorslikken van voedsel of verlies van eetlust. TMJ wordt meestal veroorzaakt door een trauma, extreme stress die ervoor zorgt dat je je kaak te vergrendelen op een plaats voor lange perioden op een moment of het kan na verloop van tijd. Degenen die braces hebben kan ook af en toe pijn. Hieronder vindt u enkele tips voor het omgaan met TMJ tijdens het dragen van een beugel. U kunt doorgaan met behulp van deze tips als je nog steeds pijn zodra de beugels worden verwijderd.

Instructies

Hoe om te gaan met TMJ terwijl een beugel

•  Diepe ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het ​​verminderen van stress en spanning op uw kaak. Begin met het vinden van een rustige plek om te zitten of liggen. Diepe ademhaling treedt op wanneer je inademt en adem vanuit je middenrif in plaats van op uw borst. Je middenrif ligt tussen je buikspieren en borst. Plaats je hand zachtjes tussen uw borst en buik om te controleren of je goed ademt. Neem langzaam en diep adem gedurende ten minste vijf minuten, twee of drie keer per dag.

•  muziek of beeldende therapie kan ook helpen verlichten van stress. Luister om te kalmeren, rustgevende muziek na het werk of tijdens de dag om u te helpen ontspannen. Gewoon wat aan het tekenen op een vel papier is een gemakkelijke manier om stress te verminderen. U kunt ook een kunst klasse te nemen of te kopen kunstboeken. Probeer om tijd te vinden elke dag naar muziek, kunst of andere creatieve hobby's te genieten.

•  Praktijk meditatie of yoga ten minste drie keer per week. U kunt een yogales te nemen of te kopen video's, cd's of boeken om te oefenen op je eigen. Omdat stress en een slechte houding TMJ erger kunnen maken, leren hoe om te ontspannen en meer kracht in je nek, rug en schouders door middel van de juiste stretching is een geweldige manier om je lichaam en geest opnieuw uitlijnen.

•  Neem de tijd om de spieren te ontspannen in je gezicht, kaak en nek elke dag. Zitten in een comfortabele stoel en beginnen om diep te ademen. Ontspan een spiergroep per keer. Dit zal helpen bevrijden van de spieren in je kaak en laat je tanden om zich te vestigen in hun natuurlijke houding.

•  Raadpleeg een orthopedisch chirurg of uw tandarts als de pijn blijft. Er zijn medicijnen en chirurgie opties die kunnen helpen verlichten van de pijn die je voelt.

Hints

  • Voor degenen die TMJ, kan het dragen van beugels helpen om de pijn weg te gaan. Dit komt omdat je tanden worden gereorganiseerd om te passen in een meer natuurlijke positie die u zal helpen uw kaak ontspannen.
  • Chirurgie is een laatste redmiddel. Je moet altijd een second opinion wanneer een operatie wordt voorgesteld.