Hoe om te gaan met Nervositeit

Hoe om te gaan met Nervositeit

Nervositeit kan plotseling overwonnen mensen in verschillende omstandigheden, zoals sociale situaties, financiële problemen, werksituaties en zorgen te maken over toekomstscenario's. Vaak zal dit nervositeit langer dan de situatie zelf duren. Vele malen, mensen stilstaan ​​bij de situatie en zijn nog steeds nerveus over het goed nadat deze heeft plaatsgevonden. Vaak hebben mensen zijn nerveus over een situatie lang voordat een gebeurtenis is gebeurd. Er zijn manieren voor hen omgaan met nervositeit en zelfs te elimineren wanneer het zich voordoet.

Instructies

•  Ga voor een fietstocht of praktijk een andere vorm van lichaamsbeweging wanneer je begint te nerveus over dingen te voelen. Als je niet kan gaan oefenen in het moment van nervositeit, proberen om een ​​bepaalde vorm van fysieke beweging te doen. Gewoon bewegen kan je zenuwen te kalmeren.

•  Elimineer cafeïne uit je dieet. Cafeïne kan zenuwachtig en nerveus gevoel veroorzaken op zich.

•  Laat u nerveus wanneer je niets om het te repareren kan doen. Nervositeit meestal duurt slechts ongeveer 45 minuten maximum. Als u probeert om de nervositeit stoppen of te bestrijden, kan het langer duren als gevolg van het feit dat het niet wordt behandeld.

•  Herinner jezelf eraan dat je hebt gekregen door middel van soortgelijke problemen of situaties in het verleden. Probeer te denken aan een tijd dat je hebt ervaren gelijkaardige nervositeit en hoe je behandeld met het of hoe het ging weg.

•  Vermijd zorgen te maken over toekomstige problemen. Vraag jezelf twee vragen: "Is dit iets dat waarschijnlijk binnenkort zal gebeuren?" en "Kan ik iets over dit nu doen?" Als een of beide van de antwoorden zijn "nee," zeg je tegen jezelf dan zul je later erover denken.

•  Eet gezond voedsel en zorg ervoor dat je genoeg granen, fruit, groenten en eiwitten per dag te krijgen. Gezond eten zal toenemen serotonine niveaus van je hersenen, die helpt je gelukkig en kalm bent.

•  Leid jezelf door het hebben van plezier. Kijken naar een grappige film, naar een museum, een goed boek lezen, naar het strand gaan, een spelletje spelen met vrienden of iets te doen dat je graag doet.

•  Mediteer en / of yoga doen op een dagelijkse basis. Meditatie en yoga kan het verhogen van uw welzijn fysiek, mentaal en spiritueel, en kan u ook helpen uw zenuwen te kalmeren.

•  Houd een dagboek bij over de keren dat je nerveus waren, en kijk er later, als je je voelt kalm. Schrijf een lijst van dingen die je hebt gedaan om het goed te behandelen, hoe je zou kunnen hebben het beter verwerkt en hoe het was eigenlijk niet zo groot van een deal als je dacht.

Hints

  • Als u probeert deze stappen en je bent nog steeds nerveus gevoel een stuk, moet je waarschijnlijk zien een psycholoog of arts en misschien zelfs vragen voor medicatie om u te helpen het hoofd te bieden.