Hoe om te gaan met manische depressie met humor

Manische depressie is een aandoening die de hersenen beïnvloedt. Het veroorzaakt ernstige verschuivingen in de stemming en activiteit. Manische depressie ook bekend als bipolaire stoornis. Beide termen worden door elkaar gebruikt. Het kan ernstige en invaliderende zijn. Het kan leiden tot een verlies van baan, mislukte relaties en zelfs zelfmoord. Er is geen remedie voor manische depressie, maar het is mogelijk om een ​​vervullend leven te leiden met het. Echter, dat algemeen omvat de juiste medicatie, therapie en veranderingen in levensstijl. Een dergelijke verandering van levensstijl is een verschuiving in de houding. Terwijl de manische depressie is een ernstige ziekte, is het belangrijk om coping-mechanismen te leren. Een van die mechanismen is humor.

Instructies

Instructies

•  Kijk omhoog leuke grappen op het internet. Dit is een groot ding om te doen als je ervaart een zeer lage stemming. Op zoek gaan grappen geschreven door komieken of anderen die je humoristische vinden. Als u geen toegang hebt tot het internet, kijk op een grap boek uit de bibliotheek of een kopen bij een boekhandel.

•  Wanneer u met een bijzonder moeilijke tijd, leun achterover en lachen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het kan zeer effectief zijn. Stress is bijzonder moeilijk te hanteren voor mensen die lijden aan manische depressie. Als je de humor te zien in elke situatie, dat zal u helpen om doorheen.

•  Speel een practical joke op een vriend of geliefde. Dit lijkt misschien kinderachtig, maar het is echt moeilijk om niet te lachen om practical jokes. Doe iets dom als plaats een whoopeekussen op een stoel en zie die valt voor het. U kunt dan samen lachen.

•  Als u een echtgenoot of partner hebben, cultiveren inside jokes met hen. Niet alleen heeft dit u helpen omgaan met manische depressie. Het helpt u ook de band met je partner te versterken. Praat over grappige momenten die je hebt gedeeld of samen getuige.

•  Kijk comedy films. Het type van de komedie zal afhangen van uw eigen belangen. Een grappige of domme komedie film kan worden net wat je nodig hebt. Het is moeilijk om niet te lachen bij het bekijken van een, zelfs als je in de diepten van depressie.

•  Vang een stand-up comedy show. Het kan moeilijk zijn om het huis te verlaten wanneer het behandelen van manische depressie. Maar een comedy show is bijna gegarandeerd te lachen en een gevoel van positieve welzijn veroorzaken.

Hints

  • Denk eens terug aan wat je grappig als kind gevonden. Nemen die dingen in je leven.
  • Als je met suïcidale gedachten of gevoelens, onmiddellijk contact op met een zorgverlener.