Hoe om te gaan met Manic Depression

Manische depressie of bipolaire stoornis, is een chronische ziekte die de relaties van een individu beïnvloedt, als reactie op stressvolle situaties, het vermogen om te werken en de algehele gezondheid. Leren hoe om te gaan met manische depressie helpt om de symptomen van de ziekte te minimaliseren, bevordert meer remissies, en geeft een individu de middelen die ze nodig hebben om steun te vinden.

Instructies

•  Controleer of uw diagnose. Het krijgen van een diagnose bipolaire stoornis of manische depressie van een psychiater die je vertrouwt is de eerste stap om het accepteren van uw ziekte en het omgaan met de invloed die het heeft op je leven. Als u niet weet wat uw diagnose of de vraag of u wel of niet een bipolaire stoornis, zal het moeilijk zijn om uw ziekte te accepteren.

•  Zoek een psychiater die je vertrouwt. Het hebben van een relatie met uw psychiater die is gebaseerd op vertrouwen helpt u en uw arts te vinden van de juiste medicijnen, effectief te communiceren tijdens noodsituaties, en verken niet-medicamenteuze therapieën.

•  Zoek een therapeut. Is doorslaggevend voor helpen van een persoon met bipolaire stoornis omgaan met niet alleen de ziekte zelf, maar ook problemen die kunnen ontstaan ​​als gevolg van manische of depressieve episoden. Psychology Today heeft een zeer nuttige therapeut locator op haar website dat de lijsten van beoefenaars landelijk bevat.

•  Vind ondersteuning. Personen met manische depressie, net als veel chronische ziekten, hulp van familie en vrienden tijdens manische en depressieve episodes nodig. Het identificeren van iemand die er kunnen zijn in een tijd van crisis is het belangrijk voor het omgaan met een noodsituatie. Praten met andere mensen met een bipolaire stoornis is gunstig, want het geeft het individu een kans om te communiceren met iemand die weet wat het is om te worden beïnvloed door manische depressie, praten over medicatie en behandelingen, en leren over de ziekte. Face-to-face ondersteuning van groepen zoals de depressie en bipolaire Ondersteuning Alliance bevinden zich in het hele land en zijn over het algemeen wekelijks gehouden. Online support groepen zoals Web MD's Bipolaire stoornis steungroep en forums zoals PatientsLikeMe staat ook personen met een bipolaire stoornis om elkaar te steunen. Web groepen, in tegenstelling tot face-to-face steungroepen, staat de deelnemers vaker en anoniem communiceren.

Hints

  • Zie je therapeut regelmatig. Het hebben van een relatie met een therapeut die je ziet op een regelmatige basis helpt hem of haar te helpen u allerlei problemen - van crisis tot levenslang problemen.
  • Omgaan met manische depressie is vaak moeilijk. Vergeet niet om uw ondersteuning te bedanken - en uzelf - voor hun geduld en hun niet aflatende steun.