Hoe om te gaan met lang opladen van een begeleid wonen Patiënt op hun factuur

Begeleid wonen zorg een zeer belangrijke dienst voor die patiënten die het nodig hebben, maar het is even belangrijk dat deze patiënten betaalt alleen wat ze te danken voor verleende diensten. Indien zich een situatie voordoet waarbij je overladen van een begeleid wonen patiënt zijn er opties die je kan nastreven om het probleem te verhelpen. Het is belangrijk dat de fout als in der minne worden verholpen mogelijk, zodat verdere juridische stappen worden niet genomen door de patiënt in de burgerlijke rechter.

Instructies

•  Ga na dat het overladen deed ontstaan, toen het gebeurde en hoe groot de prijsverhoging was. Medische factuur van de patiënt moet op een lijn-post basis worden gelegd, zodat je kunt achterhalen waar elke fout opgetreden.

•  Bespreek mogelijke oplossingen met de patiënt of met wettelijke vertegenwoordigers van de patiënt. Enkele mogelijkheden zijn onder andere het geven van de patiënt krediet op de volgende medische factuur in het bedrag van de overbelasting, of de terugbetaling van de patiënt voor de prijsverhoging.

•  Zodra u de patiënt zijn afgelost of gecrediteerd rekening van de patiënt, noteer de foutcorrectie, zodat elke cent wordt verantwoord en er geen verwarring over waar het geld ging.