Hoe om te gaan met Kanker van Hersenen

Omgaan met elke vorm van ernstige lichamelijke ziekte kan moeilijk zijn, en een ziekte als kanker hersenen is bijzonder uitdagend om te gaan met, mentaal, fysiek en emotioneel. Er is geen eenvoudig antwoord als het gaat om hoe om te gaan met hersenkanker. Een goede ondersteuning van het systeem, de kennis over de ziekte en de juiste medische zorg zijn allemaal nodig in het omgaan met hersenkanker.

Instructies

Hoe om te gaan met Kanker van Hersenen

•  Zoek medische zorg die je je comfortabel voelt. Wanneer u voor het eerst uit te vinden dat je kanker hebt, is de kans dat je wordt verteld door uw huisarts of een specialist. Zo is typisch hoe de eerste diagnose gaat. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat je op geen enkele wijze verplicht om te verblijven met een specifieke arts voor behandeling. In plaats daarvan, neem het heft in eigen handen en kies uw arts. Zoek een arts die je je comfortabel voelt en wie je denkt dat een goede arts zal voor u zijn. Deze stap is belangrijk in verband met hoe je omgaat met het hebben van hersenkanker, want als je voelt dat je een goede medische zorg en je hebt vertrouwen in je artsen, is het waarschijnlijk dat u een positieve kijk op de behandeling en de toekomst zal hebben.

•  Bereid je voor door te leren over de behandeling opties. Chemotherapie, bestraling en in sommige gevallen, chirurgie, zijn de behandelingen beschikbaar wanneer u hersenkanker. Wat het beste is voor u hangt af van hoe lang je hersenkanker hebben gehad en in hoeverre de kanker is gevorderd. Vraag uw arts over de verschillende vormen van behandeling en wat de mogelijke bijwerkingen zijn. Gebruik te maken van het internet, blogs en andere ondersteunende websites die verschillende behandelingen te schetsen en de bijwerkingen kunnen enorm helpen. Deze stap kan heel eng zijn omdat je uit te vinden wat nodig is om je hersenen de behandeling van kanker. Echter, je bent zelf ook voorbereiden op wat de toekomst brengt, en dit voel je je beter voorbereid als je eenmaal de behandeling te beginnen.

•  Laat je angsten, twijfels en zorgen door journaling. Journaling is bekend dat het een geweldige manier om al je gevoelens te uiten en laat ze op papier. Wanneer u te maken met hersenkanker, je bent geneigd om intense gevoelens en angst ervaren. Opzij te zetten ten minste 30 minuten per dag aan tijdschrift over wat er gaande is in je leven en wat je voelt. Sommige dagen kan intenser zijn dan anderen en de woorden kunnen gemakkelijk komen. Als u problemen ondervindt met een writer's block, noteer een paar woorden die beschrijven hoe je je voelt en gebruik die woorden als een opstap om te beginnen met het schrijven over wat je ervaart

•  Leun op uw familie en vrienden. Veel mensen willen verbergen en alleen wanneer ze te maken hebben met een traumatische situatie als hersenkanker. Echter, secluding jezelf van familie en vrienden zullen alleen maar versterken je gevoelens van angst, stress en eenzaamheid. In plaats daarvan, leunen op uw familie en vrienden zo veel als je kunt. Draai niet omlaag hulp of steun van een persoon die bereid is om het te geven. Niet alleen zal dit u het gevoel alsof u een support systeem, maar het zal ook leiden tot een bloeiende persoonlijke relaties waardoor je tevreden voelen en geliefd.

•  Neem het een dag tegelijk. Wanneer je te maken hebt met een stressvolle situatie, zoals het omgaan met hersenkanker is het belangrijk om te voorkomen dat overweldigende jezelf. U kunt dit doen door het maken van een engagement om dingen op een dag op een moment. Maak de belangrijkste focus van uw dagen zijn om dingen die je altijd al hebt willen doen en te bezoeken met familie en vrienden te doen. Zelfs kleine prestaties elke dag moet verlaten voel je je meer tevreden en optimistisch over de toekomst. Veel succes!

Hints

  • Kijk voor de lokale kanker steungroepen en ga naar een vergadering. Dit geeft u de gelegenheid om anderen die gaan door het zelfde ding je te ontmoeten.
  • Laat je niet gevangen in de negatieve dingen die je kunt lezen via internet. Terwijl het internet is een geweldig hulpmiddel, soms wat je kunt vinden kan overweldigend zijn. Kijk voor websites die hoopvol zijn nog informatief.