Hoe om te gaan met juveniele artritis in Tieners

De tienerjaren kan moeilijk genoeg zijn zonder dat te maken met een chronische ziekte. Toch juveniele reumatoïde artritis, die bekend staat als JRA, treft 300.000 jongeren onder de leeftijd van 18 jaar op zijn best, JRA veroorzaakt af en toe en onhandig pijn en stijfheid meestal gereserveerd voor volwassenen. Bij het nog erger, juveniele artritis is een levensveranderende en verlammende ziekte. Ouders van tieners met JRA hoeft coping vaardigheden om de hele familie te helpen.

Instructies

•  Act als een rolmodel voor uw tiener. Een diagnose van juveniele artritis voor uw tiener is beangstigend, maar moet worden geconfronteerd.

•  Haal de feiten van de arts van uw kind. Stel veel vragen. Hoe meer je weet, hoe meer je voorbereid bent om uw kind te leren hoe ze haar artritis te beheren.

•  Praat met uw tiener en andere familieleden. Laat uw kind met juveniele artritis om al zijn emoties over de ziekte uit te drukken. Hij kan beter omgaan als hij voelt zijn familie zal openlijk luisteren.

•  Resist zijnde een overbezorgde ouder. U niet wilt dat uw kind zo afhankelijk van je dat ze niet in staat is om iets te doen voor zichzelf geworden. Als ze wil om te sporten, laat haar. Als uw arts akkoord gaat, laat uw tiener de beslissing nemen wanneer de pijn is te veel om een ​​wedstrijd te spelen, in plaats van te grijpen.

•  Verwacht je tiener met artritis aan huishoudelijke regels te volgen en neem het op klusjes. Laat uw kind gebruik maken van artritis als een excuus om activiteiten te vermijden.

•  Werken met leerkrachten en ander schoolpersoneel professionals als uw kind naar school vaak missen of kom in laat. Voor sommige tieners, kan een paar kleine veranderingen een groot verschil maken. Misschien moet hij een reeks leerboeken thuis, zodat hij niet hoeft te een zware rugzak te dragen. Misschien moet hij een paar extra minuten naar de volgende klas te krijgen. Uw school zal samen met u als u het verzoek.

•  Haal de familie die betrokken zijn bij een lokale juveniele artritis steungroep of het probleem wordt overweldigend. Je zult andere mensen die in het zelfde ding te vinden, en je krijgt ideeën om u te helpen en uw tiener het hoofd te bieden.