Hoe om te gaan met HPPD

Een weinig bekende medische aandoening die bekend staat als Hallucinogen Persisterende Perceptuele Disorder (HPPD) kan ertoe leiden dat mensen aan de gevolgen van hallucinogenen herbeleven zonder dat ze het daadwerkelijk nemen. Mensen verwijzen vaak naar dit als een "flashback". Sommige mensen kunnen last hebben van HPPD maanden en zelfs jaren na de inname van hallucinogenen, welke drugs die werkelijkheid vervormen zijn.

Instructies

•  Roep een officiële diagnose. HPPD kunnen andere medische problemen of stoornissen, waaronder letsels en infecties van de hersenen, visuele epilepsie, beroerte en schizofrenie nabootsen.

•  Erken dat er geen stroom remedie bestaat voor HPPD. Mensen met deze aandoening moeten manieren vinden om de symptomen te beheren, om de impact van HPPD op het dagelijks leven zoveel mogelijk te beperken vinden.

•  Cope met triggers die kunnen verrekenen HPPD. Sommige van deze omvatten cafeïne, alcohol, wordt te weinig of te veel slapen en stress. Sommige mensen melden succes met kruiden-behandelingen, zoals St. Janskruid en Valeriaan.

•  Pas op voor de behandeling met medicijnen. Artsen melden beperkt succes met benzodiazepines, anti-epileptica, antidepressiva en andere medicijnen. Echter, er zijn ook gevallen wanneer farmacologie behandeling HPPD symptomen is verslechterd.

•  Maak een afspraak met een psychiater die aan de American Psychiatric Association behoort. Psychotherapie kan slachtoffers helpen met aanpassing en coping-mechanismen.

•  Omring jezelf met ondersteunende mensen. Je hoeft geen mensen in je leven die geloven dat nodig hebben "het dient een persoon die recht voor het nemen van hallucinogenen." Monitor vrienden of familieleden die lijden aan HPPD voor zelfmoordneigingen.

•  Blijf op HPPD onderzoek naar nieuwe bevindingen. Bijvoorbeeld, recente hersenen mapping studies tonen de veranderingen in de temporale kwab activiteit in die met HPPD.

Hints

  • De medische gemeenschap eens aangeduid HPPD als bericht Hallucinogeen Perception Disorder. Nu, het is gewoon "Hallucinogeen Persisterende Perception Disorder."
  • HPPD komt het meest voor bij LSD gebruik. Toch hebben mensen ook gemeld HPPD met het gebruik van ecstasy, PMA, peyote en bepaalde soorten paddestoelen.