Hoe om te gaan met een verslaving en depressie

Volgens Hazelden, ongeveer 30 tot 40 procent van de mensen die hulp zoeken voor drugs en alcohol problemen zijn ook slachtoffers van ernstige depressie. Het hebben van een alcohol-en drugsmisbruik en een psychisch probleem wordt vaak aangeduid als een dubbele diagnose. Wanneer het proberen om te gaan met een dubbele diagnose, wordt het individu ondergaat twee veldslagen --- een uiterst moeilijke feat. Toch, door het gebruik van de juiste strategieën, is het mogelijk om zowel uw verslaving en depressie onder controle te krijgen.

Instructies

Omgaan met Verslaving en Depressie

•  Begrijp de symptomen van uw ziekte, zodat u kunt begrijpen waarom je ze ondergaat. Als je een hoge tolerantie (de noodzaak om meer te nemen om "high") voor drugs of alcohol hebben ontwikkeld --- en je geniet van dwangmatig op zoek naar drugs- gedrag ongeacht de gevolgen voor jezelf en anderen --- dan ben je lijden van een verslaving. De symptomen van depressie behoren gevoelens van hulpeloosheid, schuld, waardeloosheid, slaap-patroon verandert, verlies van energie, moeite met concentreren en gewichtsverlies of gewichtstoename.

•  Onderzoek de effecten van uw verslaving en depressie. Beide kunnen grote invloed hebben op je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Als u financiële verliezen, moeite hebben geleden thuis, werk, op school of in je sociale leven, begrijpen dat de enige manier om het te veranderen is om je levensstijl te veranderen. Reine te komen met het feit dat je een verslaafde met psychische problemen --- dit is behandelbaar.

•  Praat met een vertrouwenspersoon. Depressie veroorzaakt eenzaamheid en isolement, terwijl verslaving veroorzaakt vaak ontkenning. De verslaafde voelt zich vaak iedereen is het probleem. U kunt ook hebben gemerkt dat uw familie en vrienden zijn niet langer rond, onwillekeurig. Krijgen terug hun vertrouwen door te bellen naar de persoon die je het meest vertrouwt en oprecht hem te laten weten dat je wilt controle over je leven terug te krijgen. Hij zal worden verlicht je dit gebaar gemaakt.

•  Niet boos zijn als je vriend of familielid suggereert u hulp te zoeken. Als u geen hulp te zoeken, je bent gevoelig voor de fatale overdosis dat kan het gevolg zijn van verslaving en naar de suïcidale neigingen depressie kan veroorzaken. Als het bereiken van een geliefde niet een beroep op u, contact opnemen met uw arts of een plaatselijk centrum voor behandeling (zie het gedeelte Bronnen van dit artikel). Met medische hulp, kunt u medicijnen krijgen om te helpen met je verslaving ontwenningsverschijnselen --- en met uw depressie symptomen. Therapie is ook beschikbaar om je te leren hoe te identificeren en omgaan met de oorzaken van je verslaving en depressie.

•  Word lid van een steungroep. Twaalf-stappen programma's, zoals de Anonieme Alcoholisten en Narcotics Anonymous ondersteuning van collega's die ook worstelen met verslaving. De Depressie en Bipolaire Ondersteuning Alliance heeft online support groepen (zie het gedeelte Bronnen) voor individuen vechten depressie.