Hoe om te gaan met een manisch-depressieve

Bipolaire stoornis, ook wel manische depressie, is een ernstige psychiatrische ziekte. Manisch-depressieve mensen hebben grote stemmingswisselingen tussen zeer aangeslagen toestanden en diepe depressies. Net als andere psychiatrische stoornissen, bipolaire stoornis varieert in ernst en specifieke symptomen van persoon tot persoon. Hoe je moet omgaan met iemand met de aandoening is afhankelijk van de symptomen en je relatie.

Instructies

•  Leer alles wat je kunt over bipolaire stoornis. Organisaties als de National Institute of Mental Health (NIMH) maken informatie online beschikbaar voor het publiek te informeren over de bipolaire stoornis. Boeken zoals de "Bipolaire stoornis Survival Guide" gaan dieper in over de ziekte. Volg de links hieronder voor een aantal goede middelen en boeken om u te informeren over de aandoening.

•  Vermijd stereotypering een bipolaire vriend of familielid. Sommige bipolaire patiënten beheren hun symptomen zo goed of mild genoeg symptomen die zelfs die dicht bij hen nauwelijks merken wanneer ze een episode. Anderen kunnen spannende en charmante terwijl manische, maar ook roekeloos en zelfdestructief zijn. Weer anderen lijden full-blown psychotische episodes of suïcidale depressie. Gebruik boeken en andere hulpmiddelen om te leren wat te zoeken, maar voorrecht uw eigen waarnemingen boven wat je leest.

•  Evalueer je eigen relatie met de manisch-depressieve. De manier waarop je omgaat met een goede vriend of familielid lijdt aan een bipolaire stoornis is heel anders dan hoe je zou gaan met een kennis of een wildvreemde accosting je in het midden van een manische episode. Als, bijvoorbeeld, heb je een bipolaire huisgenoot die niet over zijn symptomen onder controle is, kan je gewoon wilt verhuizen.

•  Leer om te kijken voor tegemoetkomend manische of depressieve episoden. Een bipolaire patiënt kan beginnen te opgewonden spraak of een verandering in de invloed voordat een manische episode, of stat hopeloos en lethargisch te lijken voordat ze in een full-on depressie. Hij mag niet in de gaten deze borden. Als je relatie is dichtbij, suggereren dat hij gaat naar zijn dokter te zien af ​​te glijden in een full-on manie of depressie.

•  Help de bipolaire patiënt te voorkomen terugval. Moedig haar om haar medicijnen te nemen en bij te houden met artsen afspraken. Ontmoedigen drugsgebruik en overmatig drinken, want deze kunnen de symptomen verergeren.

•  Maak geen ruzie met een manische. Wees eerlijk en recht door zee, maar een intense discussie niet over. Neem niets mee je vriend zegt tijdens manie te persoonlijk. Wachten tot hij kalmeert om moeilijke gesprekken te hebben.

•  Krijg onmiddellijke professionele hulp als de bipolaire lijder blijkt een gevaar voor zichzelf of anderen. Bel haar arts of 911. U kunt schuldig op het moment voelt, maar je vriend zal je vergeven of zelfs bedankt als ze komt uit de aflevering.

Hints

  • Betreffen bipolaire patiënten als normale mensen. De makkelijkste manier om iemand die lijdt aan een psychiatrische ziekte vervreemden is om hem te definiëren als "de gekke vent."