Hoe om te gaan met een hemorragische beroerte

Hemorragische beroerte betekent hersenen bloeden veroorzaakt door breuk van bloedvaten in de hersenen. Hemorragische beroerte kan leiden tot de dood of invaliditeit voor de rest van het leven van de patiënt. In de Verenigde Staten, zijn er ongeveer 150.000 nieuwe gevallen van hemorragische beroertes per jaar. Vroeg diagnosticeren en behandeling van hemorragische beroerte kan verminderen van de omvang van schade aan de hersenen en verhoogt de kans op herstel.

Instructies

•  Identificeer de oorzaak van hemorragische beroerte. De belangrijkste oorzaak van hemorragische beroerte hoge bloeddruk. In sommige gevallen kan een overdosis van antistollingsmiddel medicijnen ook hersenbloeding veroorzaken. Controle van de bloeddruk en het stoppen van medicatie die kan leiden tot bloeden. De ventriculostomy buis kan worden gebruikt om de druk te meten hersenen en bloed in de hersenen verzameld drain.

•  Chirurgie is de beste manier om te stoppen met bloeden in de hersenen. Normaal gesproken zal een operatie worden gedaan binnen 72 uur na de beroerte. In sommige gevallen wordt chirurgie uitgesteld tot de toestand van de patiënt stabiliseert. Tijdens de operatie kan een klem worden gebruikt om het bloeden te stoppen aneurysma. Andere procedures zoals spiraalembolisatie en arterioveneuze malformatie behandeling kan ook worden gebruikt om het bloeden te stoppen.

•  hemorragische CVA-patiënten zijn zeer waarschijnlijk om bloedstolsels te ontwikkelen tijdens het herstel, meestal tijdens de eerste week van herstel. Gebrek aan beweging ook bij aan de vorming van bloedstolsels in de benen. CVA-patiënten worden aanbevolen om uit het bed en bewegen zo veel als ze kunnen om het risico op het ontwikkelen van bloedstolsels te verminderen. Medicijnen zoals heparine en anticoagulantia kunnen worden gebruikt om de vorming van bloedstolsels.

•  hemorragische beroerte-patiënten hebben vaak moeite met slikken als gevolg van spierzwakte. Moeite met slikken vergroot kans op longontsteking. Fysiotherapie kan helpen patiënten te leren om weer te slikken. Gebruik een dikke vloeistof bij het drinken de inademing van vloeistof in de longen te verminderen.

•  Stroke patiënten de neiging om doorliggen te ontwikkelen omdat ze op bed te liggen voor een lange tijd. Doorliggen verhogen risico op infection.To verminderen het risico op het ontwikkelen van doorligwonden, zet kussen tussen de enkels en tussen de knieën. Verhoog de hielen. Verandering positie zo vaak mogelijk.