Hoe om te gaan met een geliefde met een obsessieve compulsieve stoornis

Obsessieve compulsieve stoornis (OCS) is een veel voorkomende angststoornis dat miljoenen mensen over de hele wereld treft. Deze aandoening, ook wel bekend als OCD, gaat dwanggedachten en dwanghandelingen, dat de lijder voelt hij heeft geen controle over, ook al weet hij dat de obsessies en compulsies zijn niet rationeel. Het hebben van OCD kan een beangstigende, frustrerende zaak zijn, vooral als het is zo ernstig dat de obsessies en compulsies beginnen te mengen in de lijder het leven van alledag. Het kan ook moeilijk met iemand met OCD, omdat de symptomen van de ziekte u er zeker kunnen beïnvloeden. Gelukkig kunt u leren hoe om te gaan met een geliefde op met een obsessieve compulsieve stoornis.

Instructies

•  wet alsof je niet dwangmatig gedrag opmerken. Dat zal helpen uw geliefde minder zelfbewust over haar toestand te voelen en haar helpen om te gaan met het beter.

•  Vermijd het gebruik van woorden of het uitvoeren van alle handelingen die u weet zal verrekening van een dwangmatige reactie als je in je geliefde aanwezigheid. Net zoals het onbeleefd om taart te eten voor iemand die op een dieet wordt beschouwd, is het ook onbeleefd om iets te doen rond uw geliefde dat je weet dat zijn symptomen verergeren.

•  Refrain uit waardoor het gemakkelijk voor uw geliefde te dwanghandelingen uit te voeren, maar wel zo subtiel. Bijvoorbeeld, als uw geliefde heeft een dwang van de tien keer zijn handen wassen in een rij, verplaatsen de zeep of handdoek net ver genoeg buiten zijn bereik (voordat hij naar de gootsteen), zodat het moeilijk is om te krijgen. Dit zal geleidelijk ontmoedigen de dwanghandelingen.

•  Leg de voorwaarde aan andere leden van de familie, in het bijzonder kinderen. Andere familieleden kunnen niet weten over OCD en zal uw geliefde de schijnbaar bizar gedrag niet begrijpen. Vertellen hen wat OCD is en wat het doet met een persoon zal hen helpen om meer compassie rond je geliefde te zijn.

•  Bewaak uw geliefde voor bijwerkingen van medicatie. De persoon met de medicatie voor OCD zal niet altijd bewust zijn van bijwerkingen als ze lijken, en zal rekenen op u om dergelijke effecten, zodat een arts kan worden gemeld spotten. De meeste bijwerkingen kunnen worden gecorrigeerd door middel van een aanpassing van de medicatie.

Hints

  • Vertel het niet aan je geliefde om gewoon te stoppen met zijn dwangmatige handelingen en niet boos op hem, toen zijn dwanghandelingen veroorzaken van stress voor je. Dit zal hem niet helpen omgaan met de aandoening, als hij niet kan controleren wat hij doet. Uitschelden hem voor zijn toestand is als uitschelden een verlamd voor het zijn in een rolstoel. Het zal hem alleen maar slechter over zichzelf en zijn toestand opmerkt.