Hoe om te gaan met depressie Met Talk Therapy

Depressie is een ernstige medische aandoening die van invloed kan zijn vele facetten van je leven. De meest gebruikte methoden voor de behandeling van depressie medicatie en praten therapie. Uw arts zal u helpen de beste behandeling optie te bepalen, afhankelijk van uw unieke behoeften en de ernst van uw aandoening. Als het gaat om het effectief omgaan met een depressie met praten therapie, de therapeut geslacht, ervaring en culturele achtergrond moeten allemaal in aanmerking worden genomen. Dit is omdat praten therapie is een zeer persoonlijke ervaring en comfortabel gevoel is essentieel voor de behandeling om succesvol te zijn.

Instructies

•  Krijg een aanbeveling. Het vinden van een therapeut je gelooft in is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel professionals op dit gebied ondergaan een soortgelijke opleiding, zullen hun aanpak verschilt. Doe je onderzoek. Vraag familie of vrienden voor een aanbeveling. Als u niet vertrouwd bent dit te doen, vraag dan uw huisarts aan iemand aanbevelen.

•  Maak kennis met mogelijke kandidaten. Nadat je een paar kandidaten hebt gevonden zal het belangrijk zijn om te voldoen aan hen om te bepalen of de chemie tussen jou juist is. Als je niet vertrouwd bent met uw therapeut te voelen, zul je niet in staat zijn om open over de problemen die van invloed zijn op uw psychisch welbevinden. Een studie uitgevoerd door professor in de begeleiding psychologie aan de Universiteit van Wisconsin, Bruce E. Wampold, PhD, analyseerde 6000 patiënten zien van meer dan 500 therapeuten. De studie concludeerde dat alle scholen van gesprekstherapie kan werken --- als de therapeut is competent en in sync met zijn of haar patiënt.

•  Bespreek uw opties. Met de hulp van je therapeut, bepalen welke vorm van therapie praten het beste werkt voor jou. Afhankelijk van de onderliggende oorzaak van je depressie, kan het zijn dat sommige vormen van therapie praten voelen zich meer verzekerden dan anderen. De meest voorkomende vormen van psychotherapie gebruikt voor de behandeling van depressie zijn onder andere cognitieve gedragstherapie, psychodynamische therapie en interpersoonlijke therapie.

•  Houd uw geplande afspraken en samenwerken. Uw betrokkenheid in het proces is een van de belangrijkste elementen voor het succes van het programma. Vele malen uw therapeut zal adviseren veranderingen in levensstijl om uw behandeling aan te vullen. Neem ze serieus; combineren praten therapie met een gezond dieet en matige lichaamsbeweging is een van de beste manieren om je humeur weer op de rails te krijgen.

•  Wees bereid om uw hoede in de steek gelaten. Uw therapeut is een professional en zal op geen enkele manier je oordeelt of gebruik maken van je kwetsbaarheid. Denk aan je praten therapie sessies als een veilige zone en open over de problemen die je bang om te bespreken met iemand anders zijn. Dit kan een enorme opluchting op zich. Vele malen, familie geheimen of persoonlijke demonen zijn opgesloten voor zo lang dat ze leiden tot een depressie. Het onderdrukken van emoties zoals woede is een andere veel voorkomende boosdoener van depressie die met succes kunnen worden behandeld door de aanvaarding dat wordt geleverd met gesprekstherapie.

•  Heb vertrouwen. Talrijke studies hebben aangetoond dat praten therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie kan zeer nuttig zijn in het helpen van mensen om te gaan met depressie. Bij cognitieve gedragstherapie, veelbelovende studies blijkt dat het lijkt effectief als antidepressiva worden zelfs bij ernstige depressie. De belangrijkste component is dat je bereid en in staat om echt deel te nemen in het psychotherapeutische proces zijn.