Hoe om te gaan met bestralingsenteritis

Hoe om te gaan met bestralingsenteritis

Patiënten die straling op de buik of bekken kan stralingsenteritis, een ontsteking van de dunne darm die misselijkheid, braken, buikpijn, diarree en gewichtsverlies veroorzaken ontwikkelen. Acute straling enteritis wordt meestal beter kort na de behandeling eindigt, maar een chronische darmontsteking kan jaren duren. Volg de aanbevelingen voor het beheer nauw straling enteritis, omdat een gecompromitteerde voedingstoestand vermindert uw vermogen om te genezen en te tolereren kankerbehandelingen.

Instructies

•  Beschouw antidiarrhea medicijnen om diarree te controleren. Artsen kan aanbevelen Kaopectate, Lotomil, Imodium of paregoric, afhankelijk van de ernst van de diarree.

•  Vraag de arts over receptplichtige pijnstillers om buikkrampen te verlichten. Artsen hebben Donnatal gebruikt om pijnlijke krampen met succes te verlichten. Opioïden bieden een optie voor ernstige pijn.

•  Verlaag rectale irritatie met lokale steroïden. Patiënten kunnen hun arts vragen om de steroïde schuimformule, toegediend via het rectum.

•  Verwijder bronnen van lactose in de voeding. Na bestraling, kan de darmen stoppen met het enzym lactase, moest melk, roomijs, kaas en andere voedingsmiddelen die lactose verwerken. De meeste patiënten kunnen tolereren karnemelk en yoghurt.

•  Kies voedingsmiddelen met een lage vezelgehalte. Vezel absorbeert water en versnelt de beweging van voedsel door de darmen, die diarree verergert. Eet verse producten en volkoren voedingsmiddelen spaarzaam.

•  Blijf gehydrateerd door het drinken van minstens 12 glazen water per dag. Als u liever frisdrank, koffie of thee, kies de cafeïnevrije versie.

•  Toestemming voor een operatie als je een chronische, niet-reagerende straling enteritis. Artsen moeten een bypass maken of verwijderen van de beschadigde darm in een klein percentage van de patiënten met ernstige schade.